Μ. Θραψανιώτης: Το αποτελεσματικότερο και λιγότερο δαπανηρό μέτρο προστασίας από πυρκαγιές είναι η πρόληψη

Ο χαιρετισμός του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Θραψανιώτη, στην εκδήλωση των εργαζομένων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για την πυροπροστασία:

Αγαπητοί φίλοι

Θέλω να σας ευχαριστήσω και ταυτόχρονα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης.

Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να παραβρεθώ, επιτρέψτε μου όμως να επισημάνω την σημασία και σπουδαιότητα της, που όπως πιστεύω έχει στόχο να προβάλλει την δουλειά που γίνεται από το προσωπικό που έχει προσληφθεί μέσω του προγράμματος πυροπροστασίας και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τους κινδύνους από τις πυρκαγιές.

Τo   σημαντικότερο, αποτελεσματικότερο και το λιγότερο δαπανηρό μέτρο προστασίας από πυρκαγιές, είναι η πρόληψη.

Οι πυρκαγιές πρέπει να προλαμβάνονται.

Μέρος αυτής της προσπάθειας αποτελούν και οι υπηρεσίας που εσείς προσφέρετε μέσω των προγραμμάτων που υλοποιούνται.

Και για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση θέλω να τονίσω ότι αυτές οι υπηρεσίες δεν πρέπει να έχουν περιοδικότητα αλλά να γίνονται σε μόνιμη βάση, και με προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Είναι εξ άλλου πολύ πρόσφατα τα δραματικά γεγονότα από τις φωτιές του καλοκαιριού όπου είχαμε μεγάλο αριθμό θυμάτων αλλά και καταστροφή περιουσιών.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων χρόνων με τις υψηλές θερμοκρασίες, τις έντονες βροχοπτώσεις, τις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας δεν πρέπει απλά να μας προβληματίζουν αλλά να μας ανησυχούν.

Είναι ανάγκη η πολιτεία να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να περιορίσει αυτά τα φαινόμενα παράλληλα με  τον περιορισμό της εξόρυξης και χρήσης των Ορυκτών καυσίμων που έχει ως αποτέλεσμα το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Βέβαια χωρίς οικολογική συνείδηση και συναίσθηση για το κοινωνικό σύνολο και το κοινό συμφέρον προοπτική λύσης μάλλον δεν υπάρχει.

                   

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί