Κινδυνεύει η γέφυρα ενός αιώνα στο Μύρτος- Πολλά προβλήματα στο Λασίθι από την κακοκαίρα (βίντεο-φωτο)

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκαλούν προβλήματα σε πολλές περιοχές της Κρήτης.

Δείτε:

Κλειστός ο δρόμος προς τις Βούτες, λόγω καθιζήσεων

Κομμένος στα δυο ο Κερατόκαμπος, στη Βιάννο- Μεγάλες ποσότητες νερού κατεβάζει ο ποταμός (βίντεο)

Έκλεισαν δρόμοι στη Βιάννο από την κακοκαιρία (βίντεο)

Από τη δυνατή βροχόπτωση που έπληξε τη δημοτική κοινότητα Χριστού, στο Μύρτος της Ιεράπετρας, κινδυνεύει και πάλι, όπως πριν λίγες ημέρες, η ιστορική γέφυρα, με ηλικία ενός σχεδόν αιώνα. Ο ποταμός στην περιοχή υπερχείλισε και ο κίνδυνος για την παλιά γέφυρα είναι άμεσος.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο Βαγγέλης Φραγκιαδάκης

 

Πολλά προβλήματα στο νομό Λασιθίου

Η ποσότητα της βροχής τη νύχτα ιδιαίτερα στους ορεινούς όγκους είναι ιδιαίτερα αυξημένη με αποτέλεσμα να έχουν φουσκώσει όλα τα ρέματα ιδιαίτερα στα δυτικά της Ιεράπετρας.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το radiolasithi, το ρέμα που καταλήγει στο Στόμιο έχει πλημμυρίσει και τα νερά έχουν σκεπάσει όλο το γήπεδο της Κοτσυφιανής και έχει φτάσει μέχρι τον κεντρικό δρόμο.

Ο δρόμος παραμένει ανοιχτός με τη βοήθεια της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο.

Το χωριό του Χριστού είναι εδώ και λίγες ώρες πρακτικά αποκλεισμένο από βραχοπτώσεις που έχουν κλείσει το δρόμο, ενώ μικρότερα προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο από Καλογέρους προς Ανατολή και Καλαμάυκα και Μάλες αλλά και προς την Πρίνα.

Στα σημεία αυτά επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου αλλά και ιδιωτών με τους οποίους έχει συμβάσεις η αντιπεριφέρεια Λασιθίου

Όπως ανέφερε η αρμόδια για την πολιτική προστασία Μαρία Ρουμελιωτάκη στο Ράδιο Λασίθι, το ιρλανδικό ρέμα στον Σαράτση Κάμπο έχει κλείσει και γίνεται στους οδηγούς να μην παιρνούν από το σημείο.

Παράλληλα μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τη γέφυρα του Μύρτους αφού και εκεί τα νερά που κατεβάζει ο ποταμός είναι πολύ αυξημένα και αυτή την ώρα γίνεται επιτόπιος έλεγχος για να φανεί αν υπάρχει κάποιο άμεσο πρόβλημα.

Οι βροχές έχουν προκαλέσει προβλήματα και στην περιοχή των Μύθων με βραχοπτώσεις ενώ όπως αναφέρει ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Λασιθίου, Γιάννης Γουλιδάκης πολλά προβλήματα με βραχοπτώσεις υπάρχουν στο βόρειο οδικό δίκτυο προς Σητεία, από τη Μυρσίνη ως τη Σφάκα αλλά και στα νότια της Σητείας, ιδιαίτερα στους Παπαγιαννάδες.

Μεγάλες οι ποσότητες της βροχής και στην περιοχή της Κριτσάς χωρίς να είναι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα.

Οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν ιδιαίτερα στα νότια του Λασιθίου και γίνεται έκκληση για μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα στους οδηγούς, αφού εκτός των βραχοπτώσεων, χρειάζεται προσοχή και για τους όγκους νερού, αλλά και της ομίχλης που επικρατεί σε πολλά σημεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί