Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Αντώνη Βγόντζα

Συλλυπητήρια μηνύματα και ψηφίσματα για τον θάνατο του δικηγόρου και πολιτικού από την Κρήτη, Αντώνη Βγόντζα.

Δείτε: “Έφυγε” ο Κρητικός πολιτικός και δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας

Από τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον φίλο, τον πολιτικό, τον κορυφαίο νομικό. Υπήρξε συνήγορος σε δίκες που σημάδεψαν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου τόσο κατά την περίοδο της Δικτατορίας όσο και κατά την μεταπολίτευση. Διακρίθηκε ως Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και από τις θέσεις κυβερνητικής ευθύνης που είχε ως Γενικός Γραμματέας στα υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ. 
Ο Αντώνης δίδαξε πολιτικό και νομικό πολιτισμό, έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον Ελλάδα και την Κρήτη, αποτελώντας πρότυπο ήθους για την πολιτική ζωή του τόπου. 
Αντώνη θα μας λείψεις. 
Ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

Από τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον χαμό του εξαίρετου νομικού και καλού προσωπικού φίλου Αντώνη Βγόντζα.

Ενός ανθρώπου που με το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ανεπτυγμένη κοινωνική του ευαισθησία, προσέφερε τα μέγιστα στην κοινωνία μας, αφήνοντας ένα ισχυρό αποτύπωμα απ’ όποια θέση κι αν υπηρέτησε. Μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμή, διορατικός και πάντα πρόθυμος να προσφέρει με κάθε τρόπο, με όλες του τις δυνάμεις, αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

 Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, καθώς και τα συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, στην οικογένεια και στους οικείους του.

Από τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια του εξαίρετου επιστήμονα και πολιτικού άνδρα, Αντώνη Βγόντζα, στην οικογένεια και τους οικείους του.

Από τον Μανώλη Θραψανιώτη

Με θλίψη πληροφορήθηκα στην ολομέλεια της Βουλής, την απώλεια του Αντώνη Βγόντζα.

Ενός ανθρώπου με έντονη παρουσία σε όλους τους αγώνες για την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Έδωσε μάχες κατά της δικτατορίας και συμμετείχε ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας μέχρι την τελευταία στιγμή.  Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, στην οικογένεια και στους οικείους του.

Από τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Ο Αντώνης Βγόντζας που έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι, υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, με μακρά και πολυσήμαντη προσφορά στην δημόσια ζωή, ως μάχιμος δικηγόρος, γενικός γραμματέας και νομικός σύμβουλος σε διάφορα υπουργεία, και ως επιστημονικός συνεργάτης σε πολλές άλλες θέσεις πολιτικής ευθύνης,

Με δημοκρατικό φρόνημα, διαλλακτικό πνεύμα, και εξαιρετική νομική κατάρτιση, ο Αντώνης Βγόντζας, σε όλη την ζωή του, με αφετηρία τον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην χώρα μας και συνέβαλε ουσιαστικά στην πρόοδο της κοινωνίας μας. 

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Από τον Σπύρο Δανέλλη

Ο Αντώνης Βγόντζας στρατευμένος από τα φοιτητικά του χρόνια, ενεργός πολίτης και αγωνιστής της Δημοκρατίας, άφησε το αποτύπωμά του στην εξέλιξη της Μεταπολίτευσης και στην στερέωση της Δημοκρατίας με τους αγώνες του και την επάρκειά του στη νομική επιστήμη.

Η απώλειά του είναι αισθητή στη δημοκρατική παράταξη. Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα μας εμπνέει πάντα.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Από τον Νίκο Ηγουμενίδη

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του Αντώνη Βγόντζα. Ανθρώπου με ήθος, αντιδικτατορική δράση και ξεχωριστή πολιτική διαδρομή. Συλλυπητήρια στους οικείους και την παράταξή του.

Από τον Γιάννη Κουράκη

Ένας αγαπητός φίλος, ένας λαμπρός  επιστήμονας, ένας ευαίσθητος, και πολυτάλαντος άνθρωπος, ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας που γνώρισε από κοντά τη φρίκη του ΕΑΤ-ΕΣΑ τα χρόνια της δικτατορίας, ο Αντώνης Βγόντζας, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Με κρητική καταγωγή μεγαλωμένος όμως στην Αθήνα, διατηρούσε στενή σχέση με τον τόπο  μας στον οποίο υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής. Μάχιμος δικηγόρος για 50 σχεδόν χρόνια είχε παρουσία σε σημαντικές δίκες και συνδέθηκε στενά με τον Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίο και υπερασπίστηκε με επιτυχία στο ειδικό δικαστήριο.

Ευχάριστος συζητητής, προσηνής και με πηγαίο χιούμορ, είχε πληθώρα πιστών και αφοσιωμένων φίλων στην Κρήτη και το Ηράκλειο, που σήμερα θλίβονται βαθύτατα για τον απρόσμενο χαμό του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Από τον Μανόλη Κλώντζα

Η ξαφνική είδηση της απώλειας του Αντώνη Βγόντζα μας γεμίζει όλους με ανείπωτη θλίψη και σπαραγμό. Ιδιαίτερα σε όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε, και να διδαχτούμε από τη ζωή και τους αγώνες του. Να συνεργαστούμε και να αγωνιστούμε μαζί για κοινά ιδανικά, αξίες και ιδέες για μια δικαιότερη κοινωνία.

Ο Αντώνης Βγόντζας υπήρξε όχι μόνο ένας σπουδαίος πολιτικός και διακεκριμένος νομικός, αλλά ένας σπάνιος και εξέχων πνευματικός άνθρωπος που ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και την ποιότητά του. Για πολλά χρόνια υπηρέτησε την Κοινωνία, την Αριστερά, τη Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής και αγάπησε με ιδιαίτερο πάθος την πατρίδα του την Κρήτη και το Λασίθι. Άφησε πίσω του ένα πλούσιο πολιτικό και πνευματικό έργο και διακόνησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του ως δημόσιο πρόσωπο, κερδίζοντας την εκτίμηση και την ειλικρινή αποδοχή όλου του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας.

Ο εκλιπών δημιουργικός και ανήσυχος ο ίδιος, προικισμένος με πληθωρική αισθαντικότητα, ευαίσθητος δέκτης των πιο γόνιμων μηνυμάτων της εποχής, αλλά και στέρεα ριζωμένος για να προσφέρει στο πνεύμα, την επιστήμη, την κοινωνία, την πολιτική και τη γενέθλια γη του, με την απώλειά του, κατά πως λέει ο ποιητής έκανε ένα «άλμα προς την αιωνιότητα πέρα από τη φθορά». Το επίγειο αποτύπωμα, το πέρασμά του από τη φλούδα τούτη της γης, καταγράφεται με τα πιο φωτεινά γράμματα όχι μόνο για εμάς τους συναγωνιστές και συνυποψήφιούς του, αλλά και για ολάκερη την κοινωνία της Κρήτης και της Ελλάδας.

Σε δίσεχτους καιρούς για την κοινωνία και τη χώρα, η δράση και η ζωή του αποτελούν ορόσημο και σηματωρό για τους νέους. Πάλεψε όχι μόνο για να δώσει μορφή και σχήμα σε αξίες, ιδέες και ιδανικά, αλλά έδωσε με υποδειγματική αξιοπρέπεια και γενναιότητα την προσωπική και άνιση μάχη του, έως εσχάτων.

Ως συνυποψήφιός του στο Νομό Λασιθίου στις επερχόμενες εκλογές με το Κίνημα Αλλαγής, τον αποχαιρετώ στο μακρινό ταξίδι της αιωνιότητας και της αβράδιαστης μέρας, με βαθύ σεβασμό, ευγνωμοσύνη και συγκίνηση. Σκύβω ευλαβικά το γόνυ και υποκλίνομαι στη μνήμη του για ό,τι σπουδαίο και υψηλό άφησε με τη ζωή και τη δράση του.

Στην οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

Από τη Βαγγελιώ Σχοιναράκη

“Η απώλεια του Αντώνη Βγόντζα για μένα είναι απώλεια ενός δικού μου ανθρώπου, ενός πολύτιμου συνεργάτη. Ο Αντώνης ήταν φίλος μου και στήριγμα τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Φεύγοντας αφήνει ένα τεράστιο κενό για μένα αλλά και για την Κρήτη. Θα ήθελα να εκφράσω την απέραντη θλίψη μου και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Από τον Μανόλη Συντυχάκη

Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για το θάνατο του Αντώνη Βγόντζα, ενός αξιόλογου ανθρώπου και επιστήμονα. Σεμνός αγωνιστής στη διάρκεια της χούντας και η δράση του αυτή υπήρξε αφορμή για να συλληφθεί, να κακοποιηθεί και τελικώς να φυλακιστεί από το καθεστώς.

Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί