Στην ΔΕΥΑΗ, για τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης, η Λιάνα Σταρίδα

Τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ), προκειμένου να ενημερωθεί για τα σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης, τις τεράστιες ποσότητες νερού που χάνονται, το φράγμα Αποσελέμη, τις γεωτρήσεις, αλλά και τα οικονομικά της δημοτικής επιχείρησης, επισκέφθηκε η υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου, επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο ενΑλλαγή», Λιάνα Σταρίδα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιώργος Βουρεξάκης, παραδέχθηκε ότι το 55% (!) του νερού στο Ηράκλειο δεν τιμολογείται. «Στην υπόλοιπη χώρα, το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται, κατά μέσο όρο, στο 25% – 30%. Οι απώλειες για την πόλη μας είναι τεράστιες, κυρίως λόγω διαρροών που προκύπτουν από την παλαιότητα του δικτύου. Υπάρχουν, επίσης, περιστατικά κλοπών, αλλά και υδρόμετρα που δεν λειτουργούν σωστά» ανέφερε ο κ. Βουρεξάκης.

Η Λιάνα τόνισε ότι το δίκτυο ύδρευσης της πόλης είναι απαρχαιωμένο και σημείωσε ότι πρέπει να «τρέξουν» άμεσα οι διαδικασίες για την αντικατάστασή του. Το επόμενο διάστημα, η Λιάνα θα επισκεφθεί ξανά την ΔΕΥΑΗ, ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά και για τα προβλήματα στο δίκτυο αποχέτευσης του Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί