Αυστηρό μήνυμα της Unesco στον Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν στέλνει η UNESCO, αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Σύμφωνα με το Sputnik, πηγές του οργανισμού που μίλησαν στο πρακτορείο, διαμηνύουν πως η οποιαδήποτε αλλαγή σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, όπως η Αγία Σοφία, πρέπει να έχει την έγκριση της UNESCO

«Όλες οι αποφάσεις που αφορούν την εφαρμογή της Σύμβασης για τη Διατήρηση της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, λαμβάνονται από την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομίας» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πηγές και συμπλήρωναν ότι «όταν ένα κράτος μέλος αποφασίσει να αλλάξει το όνομα κάποιου μνημείου, πρέπει να υποβάλλει τις αλλαγές αυτές προς έγκριση στην Επιτροπή (της UNESCO)», δήλωσε χαρακτηριστικά πηγή του οργανισμού.

Είχε προηγηθεί αντίδραση από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος ανέφερε πως η οποιαδήποτε αμφισβήτηση του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας προσβάλει όχι μόνο το αίσθημα των χριστιανών, αλλά και τη διεθνή κοινότητα.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος, το βράδυ της Τρίτης, δήλωσε ότι μπορεί να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί για να μπαίνουν οι επισκέπτες δωρεάν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί