Το Ηράκλειο τίμησε την Εθνική Επέτειο – Παρουσία Χρ. Σπίρτζη οι εκδηλώσεις (Φωτο)

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων-προσκύνημα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ενώ στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στεφάνια κατέθεσαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, απόστρατων Αξιωματικών, Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη παρέλαση από μαθητές, στρατό, αντιστασιακές οργανώσεις, σωματεία στη Λ. Δημοκρατίας ενώπιον των Αρχών με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Ο κ. Σπίρτζης σε δήλωσή του ανέφερε “Η σημερινή ημέρα κάθε χρόνο μας θυμίζει τους αγώνες που πρέπει να συνεχίσει να δίνει ο λαός μας, να προσπαθούμε να έχουμε ειρήνη στην περιοχή, να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε άλλο, όποτε χρειαστεί, και βέβαια θυμίζει πως σεβόμαστε όχι μόνο την ανεξαρτησία της χώρας μας αλλά και την ανεξαρτησία και των άλλων χωρών και με ποιους ιστορικά έχουμε παλέψει και ενάντια σε ποιους. Χρόνια πολλά”.

Σχετικά με την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Π. Πολάκη ο Υπουργός Μεταφορών δήλωσε:

«Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Ξέρουμε ότι έχουμε ενοχλήσει πολλούς, αλλά οποίοι κύκλοι πιστεύουν ότι μπορούν να φέρουν αναταραχή και χάος στη χώρα, αλλά και όποιοι έχουν τέτοια συμπεριφορά, είναι καταδικαστέα. Πόσο μάλλον στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί