Δ. Παπαδημούλης: Δουλεύουμε μεθοδικά για να αλλάξουμε την πορεία της Ευρώπης

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ήταν κεντρικός ομιλητής, μαζί με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουπλή, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου, και με τον πρώην Υπουργό Γιάννη Ραγκούση, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Άμφισσας, με θέμα τη διαμόρφωση και τις προκλήσεις του προοδευτικού μετώπου σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε στην ομιλία του πως «κλειδί για να καταλάβουμε τη σημασία των Ευρωεκλογών είναι το γεγονός ότι ό,τι συμβαίνει στην ΕΕ, επηρεάζει την πατρίδα μας, και το αντίστροφο», προσθέτοντας ότι «οι πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ευρωζώνη, επιβλήθηκαν και στην Ελλάδα, ενώ αντίστροφα η μεγάλη μάχη που δίνουμε από το 2015 για να αλλάξουμε το οικονομικό μοντέλο στη χώρα μας και στην ΕΕ, αρχίζει και αποδίδει καρπούς και στο εσωτερικό και σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και της Ευρωζώνης».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «πρέπει να φτιάξουμε έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, την όσο το δυνατόν πιο ισχυρή προοδευτική συμμαχία, και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, να προβάλλουμε το έργο μας και το πρόγραμμά μας για μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη», τονίζοντας ακόμα ότι «μέχρι σήμερα στην Ευρώπη στηρίξαμε με κάθε τρόπο το έργο της κυβέρνησης, χτίσαμε συμμαχίες, πιέσαμε για ενίσχυση των πολιτικών συνοχής, για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, για ένα δημοκρατικό μέτωπο κατά της ακροδεξιάς».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με ακόμη πιο τολμηρά βήματα, να σταθούμε δυναμικά υπέρ των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας, απέναντι στον διαρκή νεοφιλελεύθερο κοινωνικό κανιβαλισμό και στην άνοδο της ακροδεξιάς», προσθέτοντας ότι «για να συνεχίσουμε να πιέζουμε για θετικές για την πλειοψηφία των πολιτών πολιτικές, χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δυνατός, η συμμαχία μας ισχυρή, η εκπροσώπησή μας στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο ισχυρή, από ανθρώπους που έχουν αποδείξει τι μπορούν να κάνουν, από ανθρώπους που ξέρουν πως γίνεται η δουλειά και μπορούν να φέρουν αποτελέσματα».

Σημεία της ομιλίας του Δημήτρη Παπαδημούλη:

– Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και τη χρεοκοπία, σταθεροποιήσαμε την οικονομία, θέτουμε τις βάσεις για ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο, μειώσαμε κατά 9 μονάδες την ανεργία — και συνεχίζουμε.

– Δουλεύουμε μεθοδικά για να αλλάξουμε την πορεία της Ευρώπης, να αλλάξουμε τις πολιτικές στο πεδίο της κοινωνίας, της οικονομίας, των δικαιωμάτων, να χτίσουμε προοδευτικές συμμαχίες. Όλοι πλέον παρακολουθούν με ενδιαφέρον το παράδειγμα της κυβέρνησης Τσίπρας σε Ελλάδα και ΕΕ.

– Στην ΕΕ πρέπει να προχωρήσουμε σε συγκλίσεις – οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές – και να μην αφήσουμε το χάσμα Βορρά-Νότου να μεγαλώσει. Πρέπει να σταθούμε δυναμικά στο πλευρό της κοινωνικής πλειοψηφίας, απέναντι στο νεοφιλελεύθερο κανιβαλισμό και την άνοδο της ακροδεξιάς.

– Πιέζουμε και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για έναν ισχυρό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, έναν ισχυρό κοινωνικό πυλώνα, για να προχωρήσει η φορολογική εναρμόνιση, το σύστημα εγγύησης καταθέσεων και να έχουμε περισσότερη διαφάνεια και δημοκρατική λογοδοσία από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

– Πιέζουμε ακόμα για δεσμευτικές αποφάσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, για δημόσιες επενδύσεις, για πιο δίκαιη κατανομή των κονδυλίων ΕΕ μεταξύ των περιφερειών. Για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς, που αφορούν τους πολλούς, θέλουμε ισχυρή εκπροσώπηση στην νέα Ευρωβουλή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί