Τα επικίνδυνα παιχνίδια της ΝΔ με ρεσιτάλ πατριδοκαπηλίας και εθνολαϊκισμού

Την ώρα που ο Κυρ. Μητσοτάκης καλεί από τις Βρυξέλλες τους πολίτες να καταδικάσουν τον λαϊκισμό, η παράταξή του επιδίδεται σε ρεσιτάλ πατριδοκαπηλίας και εθνολαϊκισμού, επενδύοντας στη νέα εθνικοφροσύνη και την Ακροδεξιά.

Όπως αναφέρει το κύριο άρθρο της «Αυγής», τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζει η Ν.Δ. με τα εθνικά θέματα, επιχειρώντας να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό της κυβέρνησης, δεν δείχνουν ούτε σοβαρό κόμμα εξουσίας σε μια ευρωπαϊκή χώρα ούτε κόμμα που προηγείται -όπως υποστηρίζει- με διψήφιο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις. Αντίθετα, δείχνουν πολιτικό πανικό και έναν ανεκδιήγητο εθνολαϊκιστικό οπορτουνισμό, που σέρνουν την αξιωματική αντιπολίτευση πίσω από την ατζέντα του τελευταίου ακροδεξιού πολιτικάντη.

Μικροκομματισμός και εθνική κινδυνολογία από τον Γ. Κουμουτσάκο

Ενώ ο Γ. Κατρούγκαλος είπε το αυτονόητο, ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει να διέπονται από το διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, επιδώθηκε σε μικροκομματισμό και εθνική κινδυνολογία με αφορμή τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Μ. Τσαβούσογλου και εκανε λόγο περί “μηνύματος υπαναχωρήσεων” και “ανοίγματος κερκόπορτας”…

«Να μπει τέλος στα μικροκομματικά παιχνίδια με την εξωτερική πολιτική»

«Ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο γενικότερα και το δίκαιο της θάλασσας ειδικότερα αποτελούν πάγια δεδομένα της εθνικής μας εξωτερικής πολιτικής, που θεμελιώνουν, δεν αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας» ανέφερε την Πέμπτη σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου με αφορμή δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ.

«Τα αυτονόητα αυτά δεν θα έπρεπε να τίθενται σε αμφιβολία με ανακοινώσεις όπως η πρόσφατη της Νέας Δημοκρατίας, που απηχεί ανάλογη της Ένωσης Κεντρώων, η οποία προηγήθηκε», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται πως «ακόμη πιο επιπόλαιη είναι η αμφισβήτηση της πάγιας συναντίληψης και κοινής δράσης που έχουν η Ελλάδα και η Κύπρος ως προς το Κυπριακό και όχι μόνον. Συντονίζουμε πάντα το βηματισμό μας με την Κυπριακή Δημοκρατία».

Καταληκτικά, το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών τονίζει πως «τα μικροκομματικά παιχνίδια με την εξωτερική πολιτική πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τέλος».

Μονταζιέρα και μπαράζ fake news για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σιωπή επικρατεί και πάλι από τη Ν.Δ. για τις πρακτικές των αντισυγκεντρώσεων και τα ακροδεξιά – νεοναζιστικά συνθήματα, ενώ δεν λείπουν και τα νεύματα προς “νεομακεδονομάχους” από κορυφαία “γαλάζια” στελέχη.

Προχτές μάλιστα γίναμε θεατές ενός ρεσιτάλ πατριδοκαπηλίας από τη Ν.Δ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την ομιλία του Ν. Παππά στη Βέροια.

Επιλεκτική όραση φαίνεται πως έχουν τα συστημικά και γαλάζια Μέσα Ενημέρωσης, όπως αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά. Από την ομιλία του Νίκου Παππά στη Βέροια –η οποία, όπως είχαν… αποφασίσει τα media, θα ακυρωνόταν– είδαν μόνο τους 10 (μετρημένους) ανθρώπους που είχαν μαζευτεί απ’ έξω για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών με συνθήματα, όχι μόνο αντιπολιτικά, αλλά ξεκάθαρα χρυσαυγίτικης εμπνεύσεως.

Τι δεν είδαν τα συστημικά ΜΜΕ; Δεν είδαν τις πολλές δεκάδες κόσμου που συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση και διέκοψαν με το χειροκρότημά τους την ομιλία του Νίκου Παππά. Δεν είδαν τον κόσμο που μέσα στην κατάμεστη αίθουσα έστειλε ηχηρό μήνυμα Δημοκρατίας απέναντι σε όλους όσοι υποδαυλίζουν το μίσος και τον εθνικισμό.

Βέβαια, οι ίδιοι αποφάσισαν, χωρίς να υπάρξει σχετική ανακοίνωση, έτσι από μόνοι τους, ότι η εκδήλωση είχε ματαιωθεί. Μην αναρωτιέστε άδικα, δεν ζήτησαν κάποια συγγνώμη. Και αυτό το fake news το πέρασαν στα ψιλά!

Αντί αλλου σχολίου, παραθέτουμε την αναφορά δημοσιογράφου σε τοπικό site, το «inveria.gr», ο οποίος μεταξύ άλλων έγραψε: «Συγγνώμη που θα σας το χαλάσω, αλλά oi αντιδρούντες δεν ήταν εκατοντάδες. Μισή εκατοντάδα ίσως. Άλλωστε, απέναντι στην μπουρδολογία, υπάρχει πάντα το οπτικοακουστικό υλικό».

N. Παππάς: Οι ακρότητες αφορούν ένα διαρκώς μειούμενο κομμάτι του κόσμου

«Είναι προφανές ότι προτρέχουν. Η ομιλία μας έγινε κανονικά, ταξίδεψα αυθημερόν για να συμμετέχω στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή και χθες κάναμε μια πολύ καλή εκδήλωση στη Βέροια» ανέφερε την Πέμπτη στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με τα όσα αναφέραμε παραπάνω για τις διαμαρτυρίες κατά την περιοδεία του στη βόρεια Ελλάδα.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει “πανικός στο Μαξίμου” και περί δημοσκοπήσεων, ο κ. Παππάς απάντησε ότι «εάν υπήρχε αυτή η πραγματικότητα θα αποτυπωνόταν, και δεν υπάρχει. Εγώ συνάντησα σε αυτή τη διήμερη περιοδεία ανθρώπους που, με τις θέσεις που είχανε για το Μακεδονικό, καθίσαμε και συζητήσαμε και μαζί για το πώς θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών. Και στη Βέροια είχαμε και τις περιοδείες μας, και τις συγκεντρώσεις μας. Οι ακρότητες οι οποίες συμβαίνουν αφορούν ένα διαρκώς μειούμενο κομμάτι του πληθυσμού, για να μην πω περιθωριακό. Χθες, έξω από τη συγκέντρωση ήταν 20 – 30 άτομα που φώναζαν το σύνθημα “Αλήτες, προδότες πολιτικοί”. Αυτό είναι ένα φασιστικό σύνθημα και θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν και την πρακτική των αντισυγκεντρώσεων και αυτό το σύνθημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι «ο κόσμος, πρώτον, έχει καταλάβει ότι η Συμφωνία δείχνει μια νέα δυναμική στο τι συμβαίνει στη χώρα συνολικά για τη γειτονιά της. Το δεύτερο που έχει καταλάβει ο κόσμος αφορά το ποιες πολιτικές δυνάμεις λένε την αλήθεια και ποιες υποκρίνονται. Διότι, η κατάσταση αυτή τη στιγμή σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει ως εξής: ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είπε ψέματα, ούτε προεκλογικά έκρυψε τη θέση του, κύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την κυβερνητική πλειοψηφία την οποία σχημάτισε. Από την άλλη, έχουμε κόμματα απολύτως απολιτικά, τα οποία λένε ότι η Συμφωνία θα πρέπει να ακυρωθεί και κατατάσσονται στο ακραίο δεξιό φάσμα και έχουμε και την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία έχει επιδοθεί σε μια άσκηση πατριδοκαπιλείας πρώτου μεγέθους και αυτό το έχει καταλάβει ο κόσμος. Ενώ η Νέα Δημοκρατία χαρακτήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών προδοτική, πηγαίνει στην Ευρώπη και δεν λέει πουθενά ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για να την αλλάξει. Το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να πει ρητά ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για να την αλλάξει. Δεν το λέει αυτό και ο κόσμος το έχει καταλάβει. Ο κόσμος που υποστήριζε και υποστηρίζει τη Συμφωνία, είναι εδώ και προσδοκά μαζί και με πολλούς που στο παρελθόν είχαν διατυπώσει διαφωνίες και περιμένουν τώρα τα καλά αποτελέσματα από τη Συμφωνία».

Απαντώντας στο αν οι διαμαρτυρίες είναι υποκινούμενες, ο κ.Παππάς υποστήριξε ότι «η δύναμη της άκρας Δεξιάς δε βρίσκεται στη δυνατότητά της να κινητοποιεί 20 νοματαίους, αλλά στην ανοχή που της δίνουν τα κομμάτια του πολιτικού συστήματος που την εντάσσουν στο δημοκρατικό τόξο και στο ότι η παρουσία τέτοιων ακραίων στοιχείων εργαλειοποιείται από τον υπόκοσμο της μιντιακής διαπλοκής. Εκεί βρίσκεται δυστυχώς αυτό που τους νομιμοποιεί και στον δημόσιο διάλογο. Θα περίμενε κανείς μια καταδίκη και αποστασιοποίηση από τέτοιου είδους φαινόμενα την οποία δεν την έχουμε δει».

Και πρόσθεσε: «Στα σύνορα που βρέθηκα συζήτησα και με τον πρόεδρο της κοινότητας των Ευζώνων και με την πρόεδρο της κοινότητας της Ειδομένης το πώς οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο ελληνικό τηλεοπτικό προϊόν διότι όλοι αυτοί που “τους πουλάγανε Μακεδονία”, τους είχαν αφήσει χωρίς να βλέπουν ελληνική τηλεόραση. Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους οποίους συζήτησα για το πώς θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης ήταν άνθρωποι που έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά στάθηκαν στο ύψος του καθήκοντός τους που είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών εκεί. Είμαστε σε μια καινούργια ημέρα και ο χρόνος θα πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους απέναντι στη Συμφωνία και όσους την υπηρετούν, να καταλαβαίνουν ότι είναι μια Συμφωνία υπέρ των ελληνικών συμφερόντων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί