Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στον Άγιο Παντελεήμονα στο Φόδελε

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που είχε υποστεί από τις πρόσφατες κακοκαιρίες ο περιβάλλοντας χώρος της Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε.

Υπενθυμίζεται ότι από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις, είχε καταρρεύσει μέρους του δυτικού τοίχους του αύλειου χώρου, με τον κίνδυνο μιας μεγαλύτερης κατολίσθησης να ελλοχεύει. Αξίζει να τονιστεί ότι όλες οι εργασίες γίνονται σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Όπως είχαμε δεσμευτεί, ξεκινήσαμε άμεσα τις εργασίες αποκατάστασης στον περιβάλλοντα χώρο του πανέμορφου Μοναστηριού τους Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε.

Όπως είναι γνωστό έχουμε ήδη υλοποιήσει πολλά και σημαντικά έργα στον οικισμό, όπως είναι ο βιολογικός και τα δίκτυα, η κατασκευή πεζοδρομίων, οι πλακοστρώσεις, οι διανοίξεις, οι αναπλάσεις, οι ασφαλτοστρώσεις, κ.α., ενώ έχουμε προγραμματίσει και ξεκινάμε το επόμενο διάστημα κι άλλα έργα, εξίσου σημαντικά, όπως για παράδειγμα το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου προϋπολογισμού 915.000 ευρώ που έχει ήδη ανάδοχο, ενώ έχουμε προγραμματίσει και ξεκινάμε το επόμενο διάστημα κι άλλα έργα, εξίσου σημαντικά, όπως η ανάπλαση του παλιού δημοτικού καταστήματος, η τοποθέτηση νέων κολεκτέρ άρδευσης, κ.α. Το πανέμορφο Φόδελε άλλωστε, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και οφείλουμε να διατηρούμε τις υποδομές μας σε υψηλό επίπεδο. Κάτι στο οποίο συμβάλουν τα μέγιστα και οι τοπικοί φορείς γι’ αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου, αιρετούς και υπηρεσιακούς, στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γιάννη Φακουκάκη και όλα τα μέλη του συμβουλίου και των τοπικών φορέων, όπως επίσης και στον π. Παντελεήμονα και τα μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής. Πραγματικά αγαπούν τον τόπο μας, ενισχύουν τις προσπάθειές μας και προσφέρουν στην τοπική κοινωνία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης οφείλουμε στην αρχαιολογική υπηρεσία για την άριστη συνεργασία μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί