Κρήτη: Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι για την ηλεκτρική μονάδα που σχεδιάζει η Motor Oil

Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν για τη σχεδιαζόμενη από τη Motor Oil επένδυση στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή των Χανίων. Η επένδυση αφορά σε μια νέα ηλεκτροπαραγωγική μονάδα και μάλιστα η Motor Oil έχει ήδη καταθέσει τη σχετική αίτηση στη ΡΑΕ.

Συγκεκριμένα, η αίτηση αφορά τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο LPG στη θέση Πλατάνι Σούδας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Σύμφωνα με την αίτηση, η ισχύς του σταθμού θα φτάνει τα 120 MW.

Σημειώνεται ότι στον αναθεωρημένο και εγκεκριμένο Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης, η περιοχή Πέρα Πλατάνι ορίζεται ως υποδοχέας βιομηχανικής μέσης και υψηλής όχλησης και μονάδων αποθήκευσης υγρών καυσίμων.

Η δυνατότητα προβολής αιτιολογημένων αντιδράσεων ενώπιον της ΡΑΕ από όσους έχουν έννομο συμφέρον παρέρχεται στις 23 Μαρτίου.

Αρνητικό το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Προκειμένου, πάντως, να υλοποιηθεί η επένδυση, θα πρέπει να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις που ήδη υπάρχουν από την τοπική κοινότητα και τους φορείς της.

Αποκορύφωμα των μέχρι τώρα αντιδράσεων είναι η ομόφωνα αρνητική απόφαση που έλαβε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Το επιχείρημα που προβάλλει ο Δήμος Χανίων είναι ότι η συγκεκριμένη θέση στην οποία σχεδιάζεται η εγκατάσταση της μονάδας βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής και πως παρότι το Περιφερειακό Χωροταξικό της Κρήτης επιτρέπει οχλούσες δραστηριότητες στην περιοχή, ορίζει ως ενεργειακούς κόμβους τις θέσεις Κορακιά, Αθερινόλακκο και Ξυλοκαμάρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί