Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους», κ. Γιώργος Σισαμάκης, σχετικά με το θέμα των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου.

Δείτε: Κατάληψη από εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου (Φωτο)

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Εγκαίρως είχαμε εντοπίσει μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και τη σημερινή πολιτική ηγεσία του τομέα Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου την προβληματική διαδικασία που ακολουθείται μέχρι σήμερα για την εξασφάλιση όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) ,που υποχρεούται ο Δήμος να παρέχει προς τους εργαζόμενους σε ετήσια βάση ώστε να εκτελούν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια την υπηρεσία τους.

    Τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές περιορίστηκαν στην επιδοματική πολιτική με απώτερο στόχο την ψηφοθηρία και οχι την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών σε ΜΑΠ. Το αποτέλεσμα είναι κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι να διεκδικούν την χρηματική αποζημίωση που δικαιούνται αφού ο Δήμος δεν φροντίζει να προχωρεί σε προμήθεια των υλικών (γάντια,μπότες,γιλέκα, κ.α) μέσω  της διαδικασίας ενός  τακτικού διαγωνισμού  ανά έτος έτσι ώστε αφενός οι εργαζόμενοι να έχουν τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας και αφετέρου ο Δήμος να επιτυγχάνει καλύτερη διαχείριση των οικονομικών του αφού μέσω του διαγωνισμού μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερες τιμές και επομένως μικρότερο κόστος από τις τρέχουσες τιμές των συγκεκριμένων υλικών.

  Η παράταξη μας ξεκαθαρίζει ότι πρέπει ΑΜΕΣΑ να δοθεί στους εργαζόμενους η χρηματική αποζημίωση για τα έτη που δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα αλλά ταυτόχρονα πρέπει να δοθεί τέλος σε αυτό το μοντέλο διαχείρισης, με την καθιέρωση τακτικού διαγωνισμού ώστε να εξασφαλίζονται στο τέλος κάθε έτους οι προμήθειες των ΜΑΠ για το επόμενο έτος. Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο επιδοματικής πολιτικής με στόχο την ψηφοθηρία. Ως παράταξη δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να χαθεί άλλη ζωή εξαιτίας ελλιπών μέτρων προστασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί