Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ: Υποχρέωση όλων των δημόσιων λειτουργών να συμβάλουν στο διάλογο

Ο Μιχάλης Σκουλάς, κοινωνιολόγος και υπεύθυνος του προγράμματος ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» στο Ηράκλειο έκανε στην εκδήλωση του ΚΚΕ στο Ηράκλειο στις 13/3/19 με θέμα: «Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019. Με ισχυρό ΚΚΕ παντού κάνουμε την πραγματική διαφορά» την παρακάτω παρέμβαση:

 

    «Πέρα από τη συμπάθεια και το διαχρονικό σεβασμό προς το ΚΚΕ από τα φοιτητικά μου κιόλας χρόνια, είναι υποχρέωση όλων των δημόσιων λειτουργών και ειδικά στις δομές υγείας να συμβάλουν στο διάλογο μέσα από αυτό που καταγράφουν από την πρώτη γραμμή και στην τοπική κοινωνία και του Ηρακλείου αλλά και στην Κρήτη γενικότερα.

    Ένας άλλος λόγος είναι ότι οι συζητήσεις μας με όλα τα στελέχη του ΚΚΕ που όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά έρχονται στο ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα είναι ένας μόνιμος διάλογος που εμπλουτίζει και τα θεραπευτικά προγράμματα και τα στελέχη του κόμματος.

    Αυτό που θέλω να τονίσω όσο μπορώ για το πως μπορεί να πορευτεί αυτός ο τόπος μιας και μιλάμε για την τοπική αυτοδιοίκηση, πως μπορεί να δημιουργηθεί μια πολιτική για τα επόμενα χρόνια. Καταγράφουμε αρχείο με 4000 εξαρτημένους στην Κρήτη μόνο στο ΚΕΘΕΑ, βλέπουμε κάθε μέρα ανθρώπους σκιές που περιπλανιόνται ανάμεσα στη φυλακή, στα προγράμματα και στο δρόμο, όπως βλέπουμε κι στην Αθήνα πιο έντονα. Σαφώς χρειάζεται μια δράση σε εθνικό επίπεδο με άξονα μια πολιτική κοντά στις αξίες του Κόμματος με το οποίο συμφωνούμε και είμαστε πάρα πολύ κοντά αλλά χρειάζεται επιπλέον και ένα τοπικό σχέδιο δράσης γιατί κάθε τόπος έχει τα ιδιαίτερα πολιτιστικά, κοινωνικά, οικονομικά χαρακτηριστικά. Ειδικά στην Κρήτη δεν είμαστε μακριά από το να εκτραπεί το πράγμα και γίνουμε ένα μικρό Μεξικό, κι όποιος νομίζει ότι κινδυνολογούμε χρειάζεται να δει και να συζητήσει με κάποια σκληρά δεδομένα σε σχέση με τη δικαιοσύνη, του εθνικού συστήματος υγείας, του ΚΕΘΕΑ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Μπορεί αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα να μοιάζει μακριά από το Ηράκλειο, αλλά τα πράγματα αλλάζουν κ μπορεί να μοιάζει με φυσικό φαινόμενο που θα έρθει, αλλά δεν είναι έτσι, είναι το αποτέλεσμα μιας κατάστασης και χρειάζεται να μη το αντιμετωπίζουμε ως φυσικό φαινόμενο για να το αντιμετωπίσουμε. Αυτό που χρειάζεται να κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση είναι να έχει ένα σχέδιο παρέμβασης, πρόληψης ώστε να μην οδηγηθούμε σε λογικές διαχείρισης και να φτάσεις απλά να παίρνεις τα σκουπίδια από το δρόμο για να μη χαλάνε την αισθητική του μικροαστού και του τουρίστα.

     Σε αυτό το διάλογο μπορούν να συμβάλουν τόσο τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος, οι γονείς, το προσωπικό αλλά και κάθε ευαίσθητος λειτουργός της δημόσιας υγείας που σκέφτεται κι οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον για την Κρήτη αλλά και γενικά. Εγώ είμαι σίγουρος ότι με τη Λαϊκή Συσπείρωση συμβαδίζουμε κι στις αξίες κι στο πάθος για να κάνουμε πράξη όλα αυτά από όποια θέση κι να βρεθούν μετά τις εκλογές. Εύχομαι κάθε επιτυχία και είμαστε εδώ και για το διάλογο και για τη συμπαράταξη.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί