Νέα στοιχεία μετά την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη: Η Κομισιόν είχε διακόψει τη συνεργασία μαζί του, όμως ο Κυριάκος… δεν ήξερε

Νέα στοιχεία μετά την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών επ’ αμοιβή στη Μολδαβία φέρνει στο φως το Documento.

Η Κομισιόν με επίσημη απάντησή της στην εφημερίδα κατακεραυνώνει το «μεγάλο όπλο» του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τη μάρτυρα υπεράσπισής του στο δικαστήριο Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, αποκαλύπτοντας ότι εκδιώχθηκε κακήν κακώς «υπό το φως αυτής της κακοποίησης». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκαθαρίζει πως ήταν ενήμερη εξαρχής για την εμπλοκή του Ν. Γεωργιάδη στη σκοτεινή υπόθεση trafficking ανήλικων παιδιών στη Μολδαβία. Δηλώνει μάλιστα ξεκάθαρα ότι η σχέση εργασίας με το «δεξί χέρι» του προέδρου της ΝΔ «τερματίστηκε» το 2010, προτού δηλαδή προλάβει να ολοκληρωθεί.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου η δημοσιογραφική έρευνα του Documento για τη ζοφερή αυτή υπόθεση συνεχίστηκε. Η εφημερίδα απέστειλε συγκεκριμένα ερωτήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η απάντηση της οποίας εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Ν. Γεωργιάδη.

Τα ερωτήματα του Documento

Το Documento απηύθυνε τα εξής ερωτήματα:

-Ηταν ενήμερη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εμπλοκή του Ν. Γεωργιάδη στο κύκλωμα trafficking το 2010 στη Μολδαβία;

-Είχε συντάξει αναφορά σχετικά με τα πεπραγμένα του Ν. Γεωργιάδη στη Μολδαβία; Κι αν ναι, ποιο το περιεχόμενο αυτής;

-Απασχολήθηκε ο Ν. Γεωργιάδης σε κάποιο πρόγραμμα της ΕΕ μετά από αυτό που συμμετείχε στη Μολδαβία; Κι αν όχι, μήπως αυτό σχετίζεται με όσα έγιναν το 2010;

-Από ποια συγκεκριμένη υπηρεσία της ΕΕ διορίστηκε στη θέση του συμβούλου του υπουργού Οικονομίας της Μολδαβίας ο Ν. Γεωργιάδης;

-Ποιος χρηματοδότησε την εργασία του;

-Ποια υπηρεσία της ΕΕ αποφάσισε ότι ο Ν. Γεωργιάδης θα έπρεπε να χαίρει διπλωματικής ασυλίας και να εκδοθεί στο όνομά του διπλωματική κάρτα διαπίστευσης για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκούσε η εργασία του;

-Ποια υπηρεσία της ΕΕ εξέδωσε την εντολή να εκδοθεί η διπλωματική κάρτα με αριθμό 01244/16/2 και με ποια αιτιολογία;

-Οφειλε εξαιτίας της εργασιακής του θέσης να φέρει τέτοιου είδους διαπίστευση;

Οι απαντήσεις της Κομισιόν στα δημοσιογραφικά ερωτήματα που τέθηκαν είναι αποκαλυπτικές. Οχι μόνο ήταν ενήμερη ήδη από το 2010 για την εμπλοκή του Ν. Γεωργιάδη στο κύκλωμα παιδεραστίας στη Μολδαβία, αλλά και επιβεβαιώνει ότι εκδιώχθηκε αμέσως από τη θέση του όταν η υπόθεση έγινε γνωστή. Η απάντηση αυτή εκθέτει τον Ν. Γεωργιάδη, καθώς κατά την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε πως μετά την «κράτησή του στο αεροδρόμιο του Κισινάου» (στην πραγματικότητα, όπως αποκάλυψε το Documento, πρόκειται για προσαγωγή και μάλιστα σε σωφρονιστικό κατάστημα του υπουργείου Δικαιοσύνης) συνέχισε την εργασία του, παραδίδοντας τη μελέτη του στις αρχές του 2011. Από την απάντηση προκύπτει επίσης ότι δεν προσλήφθηκε ποτέ ξανά σε οποιοδήποτε πόστο της ΕΕ.

Η απάντηση της Κομισιόν

Ολόκληρη η απάντηση της Κομισιόν στα ερωτήματα του Documento έχει ως εξής: «Βάσει των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες στην Κομισιόν, ο κ. Γεωργιάδης προσελήφθη τον Απρίλιο του 2010 στη θέση του συμβούλου του υπουργού Οικονομίας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας από τις μολδαβικές αρχές στο πλαίσιο προγράμματος το οποίο διαχειριζόταν απευθείας το UNDP (United Nations Development Programme) (σ.σ.: Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη) και χρηματοδοτούσε η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Κομισιόν αντιλαμβάνεται ότι το συμβόλαιο του κ. Γεωργιάδη τερματίστηκε υπό το φως αυτής της υπόθεσης κακοποίησης, με τις αρμόδιες αρχές να ενημερώνονται άμεσα.

Η Κομισιόν ενημερώθηκε πως η Δημοκρατία της Μολδαβίας χορηγεί το διπλωματικό καθεστώς σε υψηλόβαθμους συμβούλους. Πρόκειται για τη δική τους συνήθη διαδικασία που αφορά τα προγράμματα θεσμικής συνεργασίας με εξωτερικούς εταίρους».

ΑΝΝΑκρούει πρύμναν η Μισέλ για τον Ν. Γεωργιάδη

Να αποποιηθεί τη στήριξη στον καταδικασμένο για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών Νίκο Γεωργιάδη επιχειρεί η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Η βουλευτής της ΝΔ, η οποία στήριξε τον Ν. Γεωργιάδη όσο κανείς άλλος καθώς κατέθεσε υπέρ του στο δικαστήριο, τα βλέπει μάλλον σκούρα στη μάχη των ευρωεκλογών για να πραγματοποιεί τέτοια κωλοτούμπα.

Στη σκοτεινή αυτή υπόθεση χρησιμοποίησε δύο φορές ως επιχείρημα το ανήλικο παιδί της. Την πρώτη, στο δικαστήριο, το έπραξε για να αποδείξει την «αθωότητα» του Ν. Γεωργιάδη. Τη δεύτερη, μετά την καταδίκη του, για να πετάξει από πάνω της τη ρετσινιά.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ότι εμπιστευόταν τον Ν. Γεωργιάδη να είναι δίπλα στο παιδί της. Σε πρόσφατη συνέντευξή της (μετά την καταδίκη) προέταξε ότι είναι μητέρα ενός 16άχρονου για να πείσει τους «κακοπροαίρετους».

«Καταλαβαίνω καλοπροαίρετα γιατί κάποιος θα έχει μια απορία για το πώς μπορεί να αναμείχθηκα σε τέτοια ιστορία, όμως νομίζω μόνο ένας κακοπροαίρετος άνθρωπος θα μπορούσε να το παρεξηγήσει αυτό. Πολλώ δε μάλλον που είμαι μητέρα ενός παιδιού 16 χρονών. Εχω γιο 16 χρονών» δήλωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στο αδίκημα της ασέλγειας. «Δεν έχω αμφισβητήσει ποτέ τη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη έχει πάρει τον δρόμο της. Ούτε ήξερα ούτε μίλησα» κατέληξε.

Μήπως άλλαξε στάση λόγω της έρευνας της Palmos Analysis για το tvxs.gr σχετικά με την υπόθεση Ν. Γεωργιάδη; Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών καταδίκασε απόλυτα την υπόθεση, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων της ΝΔ διαφώνησε με την αρχική στάση του κόμματος περί μιας «αυστηρά προσωπικής υπόθεσης».

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί