Δανέλλης για Πρέσπες: Σκοπιμότητες Σημίτη και σχιζοφρένεια Παπανδρέου

Επίθεση κατά των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Σπύρος Δανέλλης, με αφορμή τη στάση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Σπύρος Δανέλλης έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες όσον αφορά τον Κώστα Σημίτη και για σχιζοφρενή και δισυπόστατη στάση όσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρεόυ.

Σχολιάζοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» την χθεσινή τοποθέτηση του Κώστα Σημίτη για την Συμφωνία των Πρεσπών και την μομφή κατά της κυβέρνησης για μία μονομερή κίνηση και μία μη ικανοποιητική λύση, ο κ. Δανέλλης σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται «την προσωπική δυσαρέσκεια του κ. Σημίτη … για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας» καθώς, όπως είπε, θέλει να στηρίξει στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις τον δικό του πολιτικό χώρο.

«Όμως, αδικεί την δική του συμμετοχή και πορεία προς την επίλυση αυτού του τεράστιου προβλήματος» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ουσιαστικά αποποιείται την δική του συμμετοχή στην πορεία προς εξεύρεση λύσης που ήρθε τώρα», συμπλήρωσε και τόνισε ότι δεν περίμενε αυτή τη στάση από τον κ. Σημίτη, υπνθυμίζοντας πως αρχικά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ μόνο η Φώφη Γεννηματά ήταν αντίθετη «και εντέλει επέβαλε την δική της άποψη».

Μιλώντας για την στάση του Γιώργου Παπανδρέου, σχολίασε ότι «η προσδοκία της εξουσίας αποτελεί την μέγιστη συγκολλητική δύναμη», προσθέτοντας πως «δεν μπορεί να αφίσταται αυτών που ο ίδιος υποστήριξε και σε μεγάλο βαθμό έβαλε το δικό του αποτύπωμα» κι ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός συμμετείχε στην αναδιαμόρφωση και ήταν «ίσως ο ενεργότερος- του νέου δόγματος εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, έτσι όπως σχηματοποιήθηκε στο Ελσίνκι το 1999».

«Δεν μπορεί επίσης να υπάρχει επί μακρόν η σχιζοφρενής, δισυπόστατη στάση: στην παγκόσμια πολιτική πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να εξαίρει Τσίπρα και Ζάεφ για την Συμφωνία των Πρεσπών, σε όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα να είναι υπέρμαχος της Συμφωνίας και από την άλλη, να υφίσταται κομματικές επιλογές διαφορετικές από την δική του αντίληψη, καταναγκασμούς για το ποιους θα συναντήσει, πώς θα συμπεριφερθεί, κτλ. Όλα αυτά δεν μπορούν να πάνε μακριά…» τόνισε ο κ. Δανέλλης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί