Τουρκία: Νέα Navtex για άσκηση την 25η Μαρτίου μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Στην γνωστή πολιτική των προκλήσεων συνεχίζει η Τουρκία, η οποία εξέδωσε νέα Navtex για άσκηση που θα λάβει χώρα την 25η Μαρτίου 2019, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Συγκεκριμένα, με τη Navtex 0366/19 που εκδόθηκε από τον σταθμό της Αττάλειας, δεσμεύεται μεγάλη περιοχή εντός του FIR Αθηνών και εντός της ελληνικής ζώνης ευθύνης SAR και έκδοσης Αναγγελιών.

Μάλιστα, η Άγκυρα επιχειρεί να προσδώσει νομιμότητα στην εν λόγω άσκηση, αφού την παρουσιάζει ως διμερής άσκηση με συμμαχικά πλοία.

Πρόκειται για μία ακόμη άσκηση της Τουρκίας, η οποία, με τη συνδρομή άλλων νατοϊκών χωρών που οι δυνάμεις τους βρίσκονται στην περιοχή για νατοϊκή αποστολή, πραγματοποιεί και ολιγόωρες «διμερείς ασκήσεις» σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας, θέλοντας έτσι να νομιμοποιήσει τις αμφισβητήσεις της εις βάρος της Ελλάδας.

Όλα αυτά στη σκιά της προκλητικής ανακοίνωσης του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ διεμήνυσε ότι αναγνωρίζει τον ενάεριο χώρο της Ελλάδας στα έξι ναυτικά μίλια, των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το… νόμιμο των τουρκικών παραβιάσεων του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, των δηλώσεων περί παραβίασης των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη από τον Μ. Τσαβούσογλου και των νέων υπερπτήσεων ελληνικών νησιών από τουρκικά μαχητικά έχουν επιβαρύνει και πάλι το κλίμα.

Σύμφωνα με το hellasjournal.gr, δύο φορές το προηγούμενο διάστημα το τουρκικό Ναυτικό πραγματοποίησε ασκήσεις σε παράνομα δεσμευμένες περιοχές εντός της Κυπριακής ΑΟΖ στις οποίες είχαν συμμετάσχει αμερικανικά πολεμικά σκάφη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί