Euroleague: Ο Καλάθης “άλωσε” τη Μόσχα!

Τεράστιας σημασίας νίκη πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα, επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ με 77-78, χάρη σε τρίποντο του Νικ Καλάθη ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα!

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο, κοίταξε στα μάτια τους Ρώσους καθ`όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν της επέτρεψε να ξεφύγει στο σκορ σε κανένα σημείο του αγώνα και με ένα εξαιρετικά δύσκολο καλάθι του Νικ Καλάθη πήρε νίκη «χρυσάφι» για τη συνέχεια της Γιούρολιγκ, ώστε να μπει στα πλέι οφς. Μάλιστα οι «πράσινοι» χτίζουν ψυχολογία με τη νίκη κόντρα στην δυνατή ΤΣΣΚΑ που φέτος είχαν χάσει στην έδρα τους μόνο από την Μακάμπι με 76-93.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε καλό ξεκίνημα στον αγώνα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Οι «πράσινοι» δεν επέτρεψαν στους Ρώσους να ξεφύγουν στο σκορ με την μέγιστη διαφορά να φτάνει στους 4 πόντους 14-10.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έπαιξε πολύ καλά στην άμυνα έχοντας σε πολύ καλή μέρα στον Παπαγιάννη που δεν άφησε τους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ να πάρουν εύκολους πόντους. Η πρώτη περίοδος βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με δύο πόντους 20-18 όμως το «τριφύλλι» έδειχνε πως θα πάλευε το παιχνίδι.

Με το καλημέρα στην δεύτερη περίοδο ο Καλάθης με τρίποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ 20-21. Ο Ροντρίκγεθ με 3/4 τρίποντα στο σύνολο βοήθησε την ομάδα του να πάρει μια διαφορά επτά πόντων 35-28, όμως και πάλι ο Παναθηναϊκός με τον εξαιρετικό Καλάθη να βγάζει μαγικές ασίστ, μείωσε τη διαφορά στους 2, 35-33. Με τον Ροντρίγκεθ οι Ρώσοι έφεραν τη διαφορά στους 8, που ήταν η μεγαλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, όμως με Buzzer beater του Ντεσόν Τόμας η διαφοά έπεσε στους 6 πόντους 41-35.
8/22 δίποντα και 6/8 τρίποντα για την ΤΣΣΚΑ ενώ για τον Παναθηναϊκό 11/26 και 4/9 τρίποντα.

Η ΤΣΣΚΑ μπήκε πιο δυνατά στην τρίτη περίοδο  αποφασισμένη να χτίσει μια διαφορά και να φτάσει στη νίκη. Κλάιμπερν, Ροντρίγκεθ, Χάντερ, Χίγκινς, κάθε φορά που τους δίνονταν η ευκαιρία, τιμωρούσαν την άμυνα του Παναθηναϊκού, που φάνηκε να αιφνιδιάζεται από το καλό ξεκίνημα των Ρώσων. Γρήγορα όμως οι οδηγίες του Ρικ Πιτίνο, επανέφεραν τους «πράσινους» στο ματς. Η διαφορά είχε φτάσει τους 10 πόντους που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι τότε. (49-39). Ο Παναθηναϊκός πήρε εξαιρετικά σημαντικές βοήθειες από τον πάγκο και την είσοδο των Λεκάβιτσιους και Αντετοκούνμπο!
Η διαφορά των δέκα πόντων γρήγορα εξανεμίστηκε και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι μπροστά με ένα πόντο 57-58 με δίποντο του Λάνγκφορντ!
Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την ΤΣΣΚΑ να προηγείται με ένα πόντο με buzzer beater του Κουρμπάνοφ 59-58.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο κοίταξε στα μάτια την ΤΣΣΚΑ στην τελευταία περίοδο! Αρκετά γρήγορα ισοφάρισε σε 62-62 με τον Γκιστ ενώ προηγήθηκε με τρίποντο του Λάνγκφορντ 64-65! Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να πάρουν μια ξεκάθαρη διαφορά. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκανε το 70-67 με τον Κλάιμπερν και στη συνέχεια ένα αντιαθλητικό φάουλ του Παπαγιάννη έδωσε την ευκαιρία στον Χίγκινς να πετύχει δύο βολές και να κάνει το 72-67 δυόμιση λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Καλάθης με μια έυστοχη βολή και στη συνέχεια ένα καλάθι και φάουλ από τον Τόμας μείωσαν στους 3, 74-71. Ο Τόμας με τρίποντο σχεδόν 1.59 πριν το τέλος του αγώνα έκανε το 74-74! Η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 77-75, 9.9 πριν το τέλος του αγώνα. Η μπάλα έφτασε στον Νικ Καλάθη που αρκετά πίσω από τη γραμμή πέτυχε ένα τρίποντο με ταμπλό για να κάνει το 77-78! Με 0.3 στο ρολόι ο Παναθηναϊκός πανηγύριζε μια σπουδαία νίκη, μια νίκη χρυσάφι που τον έφερε ακόμη πιο κοντά στα πλέι οφ. Η νίκη αυτή του δίνει και ψυχολογία εν όψει της δύσκολης συνέχειας καθώς ήρθε απέναντι σε ένα εξαιρετικά δύσκολο αντίπαλο. Τελευταία φορά που οι «πράσινοι» κέρδισαν την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα ήταν την πρώτη Δεκεμβρίου του 2010 με 68-72.

Για τον Παναθηναϊκό 12 πόντους είχε ο Τόμας, 11 ο Καλάθης, 11 ο Γκιστ, 10 ο Παπαπέτρου και 5 ο Αντετοκούνμπο που έδωσε σημαντική βοήθεια από τον πάγκο.
Για την ΤΣΣΚΑ ξεχώρισε ο Ροντρίγκεθ με τους 23 πόντους, και ο Χίγκινς με 14.

novasports

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί