Κρήτη: Ανησυχία στους κατοίκους από δονήσεις και βουητό (Βίντεο)

Oι κάτοικοι που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στα Χανιά δεν πρόλαβαν να συνέλθουν και είναι αντιμέτωποι με ένα παράξενο γεωλογικό φαινόμενο. Η γη δονείται και ταυτόχρονα ακούγεται ένα ανησυχητικό βουητό.

Οι κάτοικοι στις περιοχές Ασκύφου, Ίμπρου και Κράπης είναι ανάστατοι. 3 με 4 φορές την ημέρα αισθάνονται τη γη να δονείται, χωρίς όμως να καταγράφεται σεισμός. Την ώρα που νιώθουν τη δόνηση ταυτόχρονα, όπως αναφέρουν, ακούν και ένα έντονο βουητό.

Οι κάτοικοι άρχισαν να αισθάνονται τις δονήσεις την εβδομάδα μετά τις 24 με 25 Φεβρουαρίου που είχαν σημειωθεί οι καταστροφικές πλημμύρες.

Οι Γεωλόγοι του Ινστιτούτου Γεωλογικών Ερευνών που βρέθηκαν στα Χανιά για να διαπιστώσουν το μέγεθος των καταστροφών και να ερευνήσουν τις αιτίες τους, διαπίστωσαν ότι υπάρχει τεράστια συσσώρευση νερών σε υπόγειες σπληλαιώσεις. Στο υπέδαφος δημιουργούνται πιέσεις καθώς το νερά αναζητούν διεξόδους.

Οι γεωλόγοι που βρέθηκαν στα Χανιά καθησύχασαν τους κατοίκους, ωστόσο ίσως χρειαστεί περαιτέρω διερεύνηση του φαινομένου.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε καταγράψει στην περιοχή τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Στα Λευκά Όρη έπεσαν 8Ο εκατοστά κυβικά νερού.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ του STAR Channel:

zarpanews.gr, βίντεο: star.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί