Ζήτησε βοήθεια και λίγο μετά βρέθηκε νεκρή στο λιμάνι του Ηρακλείου!- Η οικογένειά της ζητά έρευνα για δολοφονία, 10 χρόνια μετά (εικόνες)

Την υπόθεση του θανάτου της 54χρονης Βρετανίδας Τζιν Χάνλον, τον Μάρτιο του 2009 στο Ηράκλειο, επαναφέρει η οικογένειά της και ζητά να ανοίξει και πάλι τον φάκελο η εισαγγελία Ηρακλείου, σύμφωνα με δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων. Μάλιστα ο ένας από τους τρεις γιους της άτυχης γυναίκας, Μάικλ Πόρτερ, που είναι ηθοποιός, δημιούργησε ένα βίντεο για την υπόθεση της μητέρας του, ενώ έχει στείλει και επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό ζητώντας να ανοίξει και πάλι δικαστικά η υπόθεση ώστε να δικαιωθεί η μνήμη της μητέρας του.

Μάλιστα εμφανίστηκε και σε ελληνική τηλεοπτική εκπομπή για να υποστηρίξει η θέση του.

Χθες για το θέμα έκανε σχετικό ρεπορτάζ και το BBC

Η γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στο λιμάνι του Ηρακλείου, σαν σήμερα ακριβώς πριν από 10 χρόνια, στις 12 Μαρτίου 2009, και αρχικά, και με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός της θεωρήθηκε ότι προκλήθηκε από ατύχημα. Ότι γλίστρησε κι έπεσε. Λίγο αργότερα όμως, και υπό την εμμονή της οικογένειάς της που μιλούσε εξ αρχής για δολοφονία, έγινε και πάλι ιατροδικαστική εξέταση και βρέθηκαν χτυπήματα στον αυχένα της γυναίκας.

Υπήρχαν κι άλλα στοιχεία, όπως η αποστολή από την 54χρονη ενός μηνύματος σε φίλη της με τη λέξη “help” (“βοήθεια”) λίγο πριν βρεθεί νεκρή, αλλά και το γεγονός ότι την ημέρα του θανάτου της είχε ραντεβού στο “Μαρίνα” με έναν άνδρα με τον οποίο συνομιλούσε στο facebook.

Η Τζιν Χάνλον

Ούτε όμως από αυτά τα στοιχεία θεωρήθηκε δολοφονία, καθώς οι τοπικές λιμενικές αρχές που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση, έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο, σημειώνοντας ότι ο θάνατος ήταν από ατύχημα, ενώ τα τραύματα στον αυχένα είχαν προκληθεί κατά την πτώση.

Η οικογένειά της και κυρίως οι τρεις γιοί της γυναίκας, που ζούσε στην περιοχή των Γουβών, προκάλεσαν ακόμα και την παρέμβαση της βρετανικής κυβέρνησης, αλλά και της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, που διατύπωσαν αιτήματα στην εισαγγελική αρχή του Ηρακλείου να ανοίξει η υπόθεση και να διερευνηθεί η περίπτωση της δολοφονίας.

Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2014 έγινε και συγκέντρωση Βρετανών πολιτών έξω από την ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου  με αίτημα να ανοίξει και πάλι η υπόθεση, ενώ σε δηλώσεις του ο ένας από τους γιους της άτυχης γυναίκας είχε κατηγορήσει το Λιμεναρχείο Ηρακλείου ότι δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά, κλείνοντας από την αρχή το θέμα και θεωρώντας το θάνατο ως “ατύχημα”.

Η Τζιν Χάνλον με τον, ηθοποιό Μάικλ Πόρτερ, ένα από τους γιους της (φωτο thesun.co.uk)

Η εισαγγελία

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της οικογένειας σε βρετανικές εφημερίδες, πλέον οι ελληνικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί και έχει σταλεί ο φάκελος στην εισαγγελία. Όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του γιου της 54χρονης, Μάικλ Πόρτερ, η υπόθεση δεν θα ερευνηθεί στην ουσία της αν δεν προκύψουν νέα στοιχεία.

Τα γεγονότα

Η Τζιν Χάνλον, που ζούσε στην περιοχή των Γουβών από το 2005, βρέθηκε νεκρή βόρεια από το λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου στις 12 Μαρτίου 2009, μετά από εξαφάνιση 4 ημερών. Η αρχική εξέταση του πτώματος οδήγησε στο ιατροδικαστικό συμπέρασμα ότι ήταν πνιγμός. Κακώσεις που βρέθηκαν στο λαιμό εξηγήθηκαν ως συνέπεια της πτώσης της στο νερό. Αργότερα υπήρξε νέα εξήγηση, ότι το σώμα πριν πέσει στη θάλασσα χτύπησε στο έδαφος και έτσι προκλήθηκαν οι κακώσεις. Μετά το χτύπημα πετάχτηκε στη θάλασσα. Αυτή η υπόθεση οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δολοφονία.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, κλήθηκαν και κατέθεσαν 2 άτομα, ένας Ολλανδός, ο οποίος και είχε δηλώσει την εξαφάνισή της στις 9 Μαρτίου 2009, και ένας Έλληνας, φίλοι της και οι δυο, χωρίς όμως να υπάρξει εξέλιξη.

Τότε μάλιστα οι εφημερίδες έγραψαν την πληροφορία ότι λίγο πριν χάσει τη ζωή της, η άτυχη γυναίκα είχε ραντεβού στο «Μαρίνα» με έναν άνδρα με τον οποίο συνομιλούσε στο facebook. Ο γιος της υποστηρίζει ότι ήταν ένα ραντεβού για καλοκαιρινή εργασία.

Μια φίλη της επίσης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, είχε λάβει στο κινητό της μήνυμα από την 54χρονη με το οποίο ζητούσε βοήθεια. Το μήνυμα ήταν μόνο η λέξη «help».

Τότε η οικογένειά της είχε ζητήσει να ασκηθούν διώξεις για δολοφονία. Μάλιστα τα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας αφιέρωναν επί καιρό ρεπορτάζ για την εξέλιξη της υπόθεσης,  ενώ η οικογένειά της έκανε μέσω του διαδικτύου άλλη εκστρατεία, συγκεντρώνοντας υπογραφές με αίτημα να ασκηθούν διώξεις.

Candiadoc με πληροφορίες από βρετανικές εφημερίδες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί