ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα 16 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου

Η προετοιμασία και οι πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος ενόψει των ευρωεκλογών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Υποψήφιοι θα είναι εκ νέου οι νυν ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα. Επίσης, υποψήφιοι για την Ευρωβουλή θα είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και ο Γιάννης Μουζάλας, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, η πρώην υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη και ο πρώην πρύτανης και πρώην υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης. Ακόμη, ο Δημήτρης Πλουμπίδης, η Άννα Τσάτσου-Παπαδημητριου, η Μυρσίνη Λοϊζου, η Όλγα Νάσση, ο Γιώργος Χρηστάκης ο Γιονούς Μουχαμεντί, η Ιωάννα Κοντούλη και η Οφούκ Μουσταφά.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων που αποδέχτηκαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μίας προοδευτικής συμμαχίας, προκειμένου να γίνει, πιθανότατα στις 27 Μαρτίου, μία μεγάλη συγκέντρωση, στην οποία θα παρουσιαστεί και το ευρωψηφοδέλτιο.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα ανακοινωθεί και θα εγκριθεί από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός κορμός του ευρωψηφοδελτίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί