Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2019 για μαθητές ΣΤ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου

Το Σπουδαστήριο Θεωρητικών Μαθημάτων του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης θα οργανώσει το 2ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Κρήτης: Μαθητικές Αποδράσεις 2019.Το Θερινό Σχολείο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Την Τετάρτη 20 Φεβρουάριου, συνεδρίασε η οργανωτική επιτροπή του Θερινού Σχολείου που αποτελείται από μέλη του Σπουδαστηρίου Θεωρητικών Μαθηματικών με θέμα συζήτησης τη διοργάνωση των Μαθηματικών ΑποΔράσεων 2019. Βάσει των όσων αποφασίστηκαν ανακοινώνονται τα εξής:

Το 2ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Κρήτης θα διεξαχθεί από τις 2 έως και 5 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο και θα περιλαμβάνει δύο επιμέρους σχολεία: 1. Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2019 – Διασκεδαστικά Μαθηματικά: Για μαθητές που αποφοιτούν από τη Στ’ Δημοτικού.

Θα δοθεί έμφαση σε μαθηματικά παιχνίδια, γρίφους, σπαζοκεφαλιές και τρισδιάστατες κατασκευές. 2. Η Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2019 – Η Τέχνη των Μαθηματικών στο κέντρο των Επιστημών και της τεχνολογίας: Για μαθητές που απρφοιτούν από τη Γ’ Γυμνασίου. Στόχος του σχολείου είναι οι μαθητές να εξερευνήσουν τη σύγχρονη μαθηματική γνώση και την κομβική της σχέση με τις άλλες επιστήμες και την τεχνολογία.

Οι μαθητές των σχολείων θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια των Τμημάτων Επιστήμης Υπολογιστών, Χημείας, Βιολογίας και Φυσικής, θα περάσουν ευχάριστες ώρες στο Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου και θα επισκεφθούντις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν 60 μαθητές της Στ τάξης Δημοτικού και 50 μαθητές της Γ’ τάξης Γυμνασίου των σχολείων της Κρήτης, ισοκατανεμημένοι ανά νομό. Η επιλογή των μαθητών θα προκύφει βάσει κριτηρίων που σχετίζονται με το ενδιαφέρον τους στις θετικές επιστήμες (π.χ. επίδοση σε διαγωνισμούς, συμμετοχή σε σχολεία, άλλες δραστηριότητες κλπ) και την έως τώρα ενασχόλησή τους με αυτές καθώς και την επίδοση στα μαθήματά τους).

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες θα αναρτηθούν σύντομα στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου https://campl9.math.uoc.gr/ Μπορείτε να δείτε ένα ημερολόγιο της Μαθηματικής Απόδρασης 2018 στον σύνδεσμο https://campl8.math.uoc.gr/report.html (για παιδιά ΣΤ’ Δημοτικού).

Τον Μάρτιο θα διεξαχθούν ο Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός της ΕΜΕ (μικρός Ευκλείδης) και ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός Καγκουρό (1 και 30 Μαρτίου αντίστοιχα)

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της επιτροπής Α. Βαρβεράκης (μέλος του Σπουδαστηρίου, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης), Ε. Καφάτου (διοικητικό προσωπικό του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών), Γ. Κοσιώρης (καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μ. Περάκης (μέλος του Σπουδαστηρίου, Εκπαιδευτικός), Αλ. Συγκελάκης (μέλος του Σπουδαστηρίου, Εκπαιδευτικός), και ο διευθυντής του Σπουδαστηρίου.

Συμμετείχε επίσης ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για Θέματα Εκπαίδευσης κ. Λ. Καμπουράκης που προσέφερε ιδέες από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης και εξέφρασε την υποστήριξή της.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί