Απογοητευτικές εικόνες από τη Χρυσή – Νιπτήρες, ψησταριές και κάθε λογής σκουπίδια… (Φωτο)

Για άλλη μια χρονιά, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν και η Χρυσή παραμένει ως συνήθως γεμάτη με σκουπίδια.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το περασμένο τριήμερο, δείχνουν ένα μέρος της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Χρυσή, με σημεία με συγκεντρωμένα σκουπίδια που παραμένουν εκεί για μήνες και βέβαια αρκετά άλλα σημεία που τα σκουπίδια βρίσκονται από δω κι από κει.

Νιπτήρες, ψησταριές, και κάθε λογής άλλα σκουπίδια, σκηνές πρόχειρες αλλά και άλλες πολύ πιο «περιποιημένες εγκαταστάσεις» ακόμα και με κήπους υπό κατασκευή με λάστιχα για πότισμα(!) είναι η εικόνα που θα αντικρύσει κανείς αν επισκεφτεί τώρα τη Χρυσή.

Μια κατάσταση, που τουλάχιστον στο κομμάτι των αυθαίρετων κατασκευών είναι άγνωστο πόσο θα αλλάξει, αφού από πλευράς Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, έχει γίνει γνωστό πως δεν θα γίνουν φέτος οι εργασίες για το γκρέμισμα των κατασκευών λόγω αδυναμίας μεταφοράς, και βέβαια άγνωστο είναι ακόμα με ποιο τρόπο και πότε θα γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων από τον Δήμο Ιεράπετρας.

Επίσης, ζητούμενο είναι να φανεί και ποιος θα είναι ο ρόλος του νέου Φορέα Διαχείρισης, που έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί με ευθύνη και τη νήσο Χρυσή και αν θα υπάρξει κάποια παρέμβαση, σε ένα σκηνικό που δεν βλέπουμε για πρώτη φορά στη νήσο Χρυσή.

Προς το παρόν, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους:


Ράδιο Λασίθι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί