Από σήμερα οι αιτήσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο των επιχειρήσεων (Βίντεο)

Ο Ν. Σαντορινιός επισήμανε ότι η εφαρμογή έχει λειτουργήσει πιλοτικά για τα 49 νησιά και ήδη περίπου 4.200 επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί του μέτρου

Από σήμερα στις 12.00 ξεκινά η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1, μέσω της ιστοσελίδας μπορούν οι επιχειρήσεις όλων των νησιών να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τη χρηματοδότησή τους για την πρώτη φάση για το 2019.

Ο Ν. Σαντορινιός επισήμανε ότι η εφαρμογή έχει λειτουργήσει πιλοτικά για τα 49 νησιά και ήδη περίπου 4.200 επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί του μέτρου και έχουν πάρει επιστροφή κατά μέσο όρου το 43% των εξόδων μεταφοράς των προϊόντων.

«Πλέον ξεκινά για το σύνολο της νησιωτικής χώρας, πρόκειται για μία απλή διαδικασία εγγραφής με κωδικούς τους taxis. Οι επιχειρήσεις μπορούν να ξεκινάνε να περνάνε παραστατικά, τόσο για τη μεταφορά προϊόντων από και προς τα νησιά, όσο και για τα εισιτήρια των επαγγελματικών αυτοκινήτων που μεταφέρουν προϊόντα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.

Ο Ν. Σαντορινιός σημείωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 θα ενταχθούν και οι επιχειρήσεις της Κρήτης, ενώ ανέφερε ότι εντός των επομένων ημερών θα εκδοθεί η ΚΥΑ προκειμένου να γίνει η πιλοτική εφαρμογή για τα καύσιμα για τα μικρά και απομακρυσμένα νησιά.

Τέλος, αναφορικά με τις εθνικές εκλογές, επανέλαβε ότι οι κάλπες θα στηθούν στον προβλεπόμενο χρόνο, τον Οκτώβριο και ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση για τον χρόνο των εκλογών, καθώς, όπως είπε, δε βοηθάει. «Στις ευρωεκλογές θα αναμετρηθούν δύο επιλογές: της προόδου, της δημοκρατίας, της συνέχισης των θετικών μεταρρυθμίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη και η επιλογή της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού που έχει φέρει την Ευρώπη σε συνθήκες λιτότητας, ύφεσης που καλλιεργούν την άνοδο όλων των ακροδεξιών κομμάτων» υπογράμμισε ο Ν. Σαντορινιός.

Αυγή

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί