Απίθανη Ντόρα: “Αδιάφορη” η κυβέρνηση αφού 15 μέρες μετά την κακοκαιρία έδωσε… μόνο 10 εκατ. € στο ν. Χανίων!

Μάλλον είναι καταγγελία για την καταγγελία από την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε δήλωσή της πριν από λίγο επιτέθηκε στην κυβέρνηση αφού 2 εβδομάδες μετά την κακοκαιρία και τις ζημιές που προκλήθηκαν, έχει δώσει … μόνο 10 εκατ. ευρώ! “Το θέμα ξεχάστηκε από την κυβέρνηση”, “φωνάζει” η κ. Μπακογιάννη, κάνοντας αντιπολίτευση… από τα άγραφα!

Διαβάστε την δήλωσή της:

Η βουλευτής, τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από αλλεπάλληλες επαφές με αρμόδιους αξιωματούχους της Κομισιόν, για τη δυνατότητα αποζημιώσεων στο νομό Χανίων, επισημαίνω ότι μπορούν να αντληθούν κονδύλια κυρίως από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Η Ιταλία σε ανάλογη περίπτωση είχε επιτυχία στο αίτημά της.

Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες που γνωρίζουν το θέμα να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση του αιτήματος ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό οι πληγέντες. Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον νομό Χανίων πέρασαν 15 ημέρες, η αντιπεριφέρεια έλαβε μόνο 10 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν αρκεί ούτε για τις διανοίξεις, και η κυβέρνηση ήδη ξέχασε το ζήτημα. Τονίζω ότι οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες που οποιαδήποτε καθυστέρηση στην αντιμετώπισή τους βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών και ταυτόχρονα πλήττει ανεπανόρθωτα την τουριστική εικόνα του νησιού».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί