Κρήτη: Απολογείται ο 36χρονος συζυγοκτόνος (Βίντεο)

Στον ανακριτή βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα για απολογία ο 36χρονος από την Σητεία που παραπέμπεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Ο άνδρας που οδηγήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ενώπιον του Εισαγγελέα Λασιθίου, επειδή το μεσημέρι της Δευτέρας φέρεται να στραγγάλισε την 32χρονη σύζυγο του, πήρε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Στο διάστημα που μεσολάβησε σε όλα τα τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που έκαναν ρεπορτάζ για το θέμα, παρουσιάζοντας τις απόψεις και θέσεις ανθρώπων της οικογένειας της νεκρής συζύγου, ο δράστης εμφανίζεται ως ένας άνθρωπος με βίαιο χαρακτήρα, με την οικογένεια της νεκρής να επιτίθεται με δριμύτητα, υπογραμμίζοντας τον προβληματικό χαρακτήρα του.

 

Έχει περάσει πολλές δοκιμασίες

Όμως, απέναντι σε όσα υποστηρίζουν από την οικογένεια της 32χρονης, οι μαρτυρίες από το δικό του περιβάλλον, ακόμα και από τα πρώην πεθερικά του, μιλούν για έναν άλλο άνθρωπο. Όλοι κάνουν λόγο για υπερπροστατευτικό πατέρα. Με την γυναίκα του από τον πρώτο γάμο γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο όπου σπούδαζαν και οι δύο κι ενώ εκείνη έπασχε από σοβαρή ασθένεια και ήταν άρρωστη παντρεύτηκαν, απέκτησαν το κοριτσάκι τους και την στήριξε μέχρι να πεθάνει.

Ο ίδιος φέρεται να είχε δοκιμαστεί αρκετά. Έχει ένα παιδί 11 ετών από τον πρώτο του γάμο και τώρα περίμενε με δυο μωρά παιδιά 18 και 6 μηνών αντίστοιχα πως θα κατάφερνε να κάνει τη ζωή της οικογένειας να κυλήσει ομαλά και όμορφα. Τόσο από αξιόπιστες πηγές όσο κι από την πλευρά τη δική του, η εικόνα που μεταφέρεται είναι μιας μεγάλης δοκιμασίας που περνούσε ενώ βίωνε ορατό τον κίνδυνο διάλυσης της οικογένειας του. Εξέλιξη για την οποία κατηγορεί την οικογένεια της γυναίκας του.

Η 32χρονη είχε πιάσει πρόσφατα δουλειά στον Δήμο και μ’ ένα πενιχρό μισθό, ήταν η μόνη που μπορούσε να θρέψει τη μητέρα και τα αδέρφια της. Μια μάνα με πέντε παιδιά που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα ως μονογονεϊκή οικογένεια. Υπάρχουν πρόσωπα, με κομβικής σημασίας ρόλο στην τοπική κοινωνία που γνώριζαν την οικογένεια από πολύ παλιά και την στραγγαλισμένη γυναίκα «από μωρό παιδί». Εκείνοι λοιπόν μαρτυρούν πως τα προβλήματα της οικογένειας ήταν πολλά και υπαρκτά. Μόλις η κοπέλα λοιπόν είχε χρήματα από τη δουλειά της, πήγε να ζήσει με την μητέρα και τα αδέλφια της. Κι εκεί άρχισαν οι διενέξεις. Ο 36χρονος φερόμενος δράστης εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως την αγαπούσε και προσδοκούσε να φροντίζουν μαζί τα παιδιά. Αλλά την κατηγορεί ότι εκείνη έμοιαζε να αδιαφορούσε για πρακτικά και ουσιαστικά θέματα, όπως η φροντίδα και η υγεία των νηπίων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι τη μέρα του στραγγαλισμού κι ενώ είχαν συμφωνήσει πως θα πάνε τα παιδιά Νοσοκομείο, έφτασε έξω από το σπίτι, άφησε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου κι έτρεξε να πάρει τη μάνα με τα παιδιά για να πάνε στο γιατρό. Ωστόσο, η εν διαστάσει σύζυγος δεν ήταν έτοιμη και – όπως το μετέφερε – μάλλον χαλαρή και αδιάφορη για το αν θα πήγαιναν τα παιδιά στο γιατρό. Ο άντρας επέστρεψε στο δρόμο, στάθμευσε το αυτοκίνητο κι επέστρεψε στο σπίτι όπου μετά από ένα έντονο καβγά ακολούθησε ο στραγγαλισμός, πάνω στη θολούρα του, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

 

Τα παιδιά;

Πέρα από το δραματικό έγκλημα, το εξαιρετικά σοβαρό ερώτημα είναι τώρα, «Ποιος θα πάρει την κηδεμονία των παιδιών;».

Η διαδικασία που έχει κινηθεί αφορά και τα τρία παιδιά, τόσο τα ανήλικα που είχε το ζευγάρι όσο και το τρίτο παιδί που είχε από τον πρώτο γάμο ο 36χρονος.

Μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας ο φάκελος πάει στον Εισαγγελέα. Ο Εισαγγελέας ζητά από την Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Σητείας να διερευνήσει το όλο θέμα ώστε να αποφασιστεί μετά από την εισαγγελική αρχή ποιος θα αναλάβει την κηδεμονία και την ανατροφή των τριών ανηλίκων.

Του Μιχάλη Ατσαλάκη, Anatolh.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί