Όταν η ΝΔ κάνει πολιτική με αστειότητες και πάει… κουβά!

Χθες η χώρα επέστρεψε στην κανονικότητα μετά από εννέα χρόνια αποκλεισμού από τις αγορές, μετά την επιτυχία του δεκαετούς ομολόγου. Θετικό μήνυμα για την ελληνική οικονομία κι ένα σημαντικό βήμα η έξοδος στις αγορές, όπως το κατέγραψε και ο διεθνής Τύπος.

Αλλά αυτό θα πρέπει να εκφραστεί με όρους κοινωνίας. Κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ο στόχος μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

Τί μάθαμε όμως χθες;

Ότι η ελληνική οικονομία πάει καλά, επειδή έχει η Ελλάδα… πρωθυπουργό σε αναμονή τον Μητσοτάκη, είπε η ΝΔ! Αφήστε που αυτοδιαψεύστηκε για όσα μέχρι τώρα έλεγε σε σχέση με την “οικονομία που καταρρέει”.

Είναι η ΝΔ του Κυριάκου η οποία προέβλεψε αρχικά ότι δεν θα έκλεινε ποτέ η πρώτη αξιολόγηση. Στη συνέχεια προέβλεψε το ίδιο για τις επόμενες τρεις. Μετά ότι θα εφαρμοστεί ο δημοσιονομικός «κόφτης». Ότι το πρόγραμμα δεν θα τελείωνε, αλλά θα έπαιρνε παράταση. Μετά ότι θα τελείωνε μεν, αλλά η χώρα θα έμπαινε σε προληπτική πιστοληπτική γραμμή με συνακόλουθα μέτρα. Ότι, σε κάθε περίπτωση, το τέλος του τρίτου Μνημονίου θα έφερνε ένα τέταρτο Μνημόνιο. Μετά έκανε άλλη μια πρόβλεψη “σιγουράκι”, ότι από τις αρχές του 2019 θα κόβονταν οι συντάξεις. Ότι δεν θα βγαίναμε ποτέ στις αγορές. Μετά το άλλαξε, ότι μπορεί τελικά να βγαίναμε με πενταετές ομόλογο, αλλά δεν θα βγαίναμε ποτέ με δεκαετές.

Και αφού έπεσαν σε όλα έξω, τώρα λένε ότι οι αγορές μας δάνεισαν επειδή ο Κ. Μητσοτάκης θα κερδίσει τις εκλογές. Άλλη μια σίγουρη πρόβλεψη.

Κάνουν πολιτική με αστειότητες. Και πάντα πάνε “κουβά”, κατά τη στοιχηματική έκφραση.

Κι όπως τους έγραψε ο Τσακαλώτος, “ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Αφού η οικονομία βελτιώνεται και έχουμε πρόσβαση στις αγορές με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση ΝΔ, έχουμε ένα επιτυχημένο σχήμα που πρέπει να διατηρηθεί και μετά τις εκλογές”.

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί