Στη βουλή η ένταξη των εργαζομένων της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου – Σελίνου στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Χρήστος Κατσώτης και Σταύρος Τάσσος για την ένταξη των εργαζομένων της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου – Σελίνου στο Νομό Χανίων, στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στην τροπολογία του υπουργείου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου είναι τα μακροβιότερα, όντας τα πιλοτικά προγράμματα πανελληνίως από το 1995. Τα προγράμματα είναι στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό, δηλαδή σε αυτά εργάζονται αδιαλείπτως με συμβάσεις ορισμένου χρόνου κοινωνική λειτουργός, νοσηλευτής, οικογενειακή βοηθός και οδηγός. Εξυπηρετούν δε εκατοντάδες εγγεγραμμένους στους δήμους Καντάνου- Σελίνου  και Πλατανιά.

Η πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, η οποία προβλέπει προσλήψεις για 3.000 μόνιμες θέσεις εργαζομένων στο πρόγραμμα, με προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ όχι μόνο δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αφού οι μειωμένες θέσεις που προβλέπει σημαίνει τη γενίκευση των απολύσεων, αλλά αφήνει εκτός μοριοδότησης τους εργαζόμενους του προγράμματος, όπως αυτό της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου – Σελίνου στο Νομό Χανίων, μιας και οι ίδιοι δεν υπάγονται στους δήμους, αλλά στη δικαιοδοσία της Μητρόπολης και του Αννουσάκειου Ιδρύματος αυτής. Πολλοί εκ των εν λόγω εργαζομένων δουλεύουν για πάνω από 20 χρόνια στο πρόγραμμα αυτό, από την ίδρυσή του.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Αν και με ποιον τρόπο θα διασφαλίσει η κυβέρνηση το σύνολο των εργαζομένων στο πρόγραμμα, με κύριο το δίκαιο αίτημά τους για τη μετατροπή των συμβάσεων για όλους ανεξαιρέτως σε αορίστου χρόνου.
  • Να μοριοδοτηθούν κανονικά στο διαγωνισμό οι εργαζόμενοι του προγράμματος της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου – Σελίνου στο Νομό Χανίων.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί