Σε νέα δίκη σήμερα ο Α. Ανδρικάκης, μετά από μήνυση Αυγενάκη- Ο γραμματέας της ΝΔ επιχειρεί να τον δικάσει, χωρίς να έχει υπεράσπιση!

Μια ακόμα μήνυση του βουλευτή Ηρακλείου και γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, αντιμετωπίζει σήμερα Πέμπτη ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος του Candiadoc, Αλέκος Ανδρικάκης. Ο κ. Αυγενάκης έχει μηνύσει τον δημοσιογράφο επειδή σε διάφορα δημοσιεύματά του έχει ζητήσει να δώσει δημόσια τον οικονομικό απολογισμό για το “Κρητικό χωριό νεολαίας” στον Ζαρό, την εμπλοκή Αυγενάκη στην υπόθεση Ρίχτερ και την επίθεση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όταν δεν του έδωσε μεταπτυχιακό (ή διδακτορικό) αλλά και ένα ρουσφέτι που επιχειρήθηκε στη βουλή στο όνομά του, για τη νομιμοποίηση των πολυσινεμά στην περιοχή “Τάλως”.

Το ιδιαίτερο σε αυτή την υπόθεση – στην οποία ο κ. Αυγενάκης είχε μηνύσει και απλούς πολίτες είτε επειδή σχολίαζαν τις υποθέσεις είτε επειδή έκαναν “like” στο facebook, αλλά φυσικά δεν οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, όπως ήθελε- είναι ότι ο γραμματέας της ΝΔ επιχειρεί να δικάσει τον Α. Ανδρικάκη χωρίς ο τελευταίος να έχει νομική υπεράσπιση: ο συνήγορος υπεράσπισης έχει ήδη γνωστοποιήσει στην πλευρά του μηνυτή ότι αύριο θα βρίσκεται στα Χανιά προκειμένου να παραστεί σε δύο δίκες στο εφετείο, αλλά ο κ. Αυγενάκης δεν συμφωνεί σε αυτονόητη αναβολή, θέλοντας να δικάσει (και κατά την πρόθεσή του) να καταδικάσει τον δημοσιογράφο χωρίς να έχει δικαίωμα νομικού υπερασπιστή.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που το δικαστήριο δεχτεί να γίνει η δίκη, ο Α. Ανδρικάκης θα υπερασπιστεί μόνος τον εαυτό του, χωρίς να ζητήσει ορισμό νέου συνηγόρου.

Ο κ. Αυγενάκης ζητά την καταδίκη του δημοσιογράφου επειδή τόλμησε:

-Να του ασκήσει κριτική επειδή τα έβαλε με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην υπόθεση της ανακήρυξης ως επίτιμου διδάκτορα του Γερμανού ιστορικού Χάνς Ρίχτερ, κάνοντας σχετικές επισημάνσεις σε σχόλιό του με τον τίτλο “Εκεί που πρέπει, εισαγγελείς κι ευαίσθητοι βουλευτές δεν παρεμβαίνουν…” κι επειδή αποκάλυψε ότι έστειλε οργισμένη επιστολή επίσης στο Πανεπιστήμιο, όταν δεν ανακηρύχθηκε διδάκτορας (ο ίδιος αναφέρει, ότι αφορούσε στο μεταπτυχιακό) και αναρωτήθηκε, με χιούμορ και κριτική διάθεση, αν το “κόψιμό” του σχετίζεται με την αντίδρασή του απέναντι στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

-Να ρωτήσει τί έγιναν τα εκατομμύρια που υπήρχαν για το “Διεθνές Χωριό Νεολαίας” στον Ζαρό, υπόθεση στην οποία πρωταγωνίστησε ως “Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητικής Νεολαίας”. Να δώσει δηλαδή, ο ίδιος ή κάποιος άλλος, ένα λογαριασμό για την υπόθεση που επί χρόνια απασχολούσε την τοπική κοινωνία, με συνεχείς δηλώσεις και ανακοινώσεις.

-Να αποκαλύψει έγγραφο με το οποίο επιχειρήθηκε ρουσφέτι, λίγο πριν το κλείσιμο της Βουλήςτου 2014, που αφορούσε στην αλλαγή της χρήσης γης στην περιοχή του Καράβολα ώστε να τα πολυσινεμά τα οποία λειτουργούν στην περιοχή παράνομα (υπάρχει άλλη χρήση γης, σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ), να αποκτήσουν νομιμότητα. Στη σχετική τροπολογία στη βουλή ήταν ενσωματωμένη η κάρτα του κ. Αυγενάκη.

Μάλιστα στην αγωγή υποστηρίζει ότι κάποιος άλλος έβαλε πάνω στην τροπολογία την κάρτα του με τα προσωπικά του στοιχεία (μας εγκαλεί και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, επειδή στην εικόνα φαίνεται το κινητό του τηλέφωνο, σα να είναι κρυφό!) και όχι ο ίδιος. Εδώ βέβαια προκύπτει και το ερώτημα: άραγε τροπολογίες μπορεί να καταθέσει ο οποιοσδήποτε πολίτης κι όχι μόνο ο βουλευτής; Κι αφού δεν μπορεί ο πολίτης να καταθέσει, άραγε υποστηρίζει ότι η τροπολογία κατατέθηκε από άλλο βουλευτή που έβαλε πάνω… τα στοιχεία του κ. Αυγενάκη (αφού η ύπαρξη της τροπολογίας δεν αμφισβητείται ούτε από τον ίδιο).

Δείτε το αρχικό κλητήριο θέσπισμα και την αρχική μήνυση Αυγενάκη και σε… αναγνώστες!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί