Κρήτη: Διαρρήκτες ξηλώνουν ακόμη και πόρτες και παράθυρα από το πρώην ΚΤΕΟ (Φωτο)

Στο έλεος κάθε λογής επιτήδειου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το πρώην Δημόσιο ΚΤΕΟ στο Καβούσι το οποίο εδώ και 10 χρόνια έχει αφεθεί να ρημάξει αφύλακτο και έχει γίνει πολλές φορές στόχος κλοπών, με την πιο πρόσφατη να έγινε τις περασμένες εβδομάδες .

Απ’ το κτίριο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες έχουν αρχίσει να ξηλώνονται πλέον ακόμα και οι πόρτες και τα παράθυρα, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκονται πλήθος αρχείων και αποφάσεων, εξοπλισμού, πινακίδες αυτοκινήτων και κάθε λογής υλικό το οποίο υπήρχε εκεί όσο λειτουργούσε.

Ο κ. Ζαφειράκης, διευθυντής της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως  τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει κάποιες επισκέψεις από την υπηρεσία και έχουν μεταφερθεί τα πιο πολύτιμα αρχεία και ηλεκτρονικές συσκευές στα κτίρια της αντιπεριφέρειας στον Άγιο Νικόλαο. Ο ίδιος όπως λέει  έχει κάνει μήνυση κατ΄αγνώστων την πρώτη φορά που αντιλήφθηκε κλοπή, και παρόμοιες ενέργειες είχαν γίνει από τους προκατόχους του. Το κτίριο όπως λέει είναι πρακτικά αδύνατο να φυλαχθεί, και ο ίδιος ελπίζει σύντομα να παραχωρηθεί στο Δήμο Ιεράπετρας ώστε να λειτουργήσει ξανά,  αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προφυλαχθεί.

Η μεταβίβαση του κτιρίου στον Δήμο Ιεράπετρας ώστε να μετατραπεί σε κέντρο πολιτικής προστασίας όπως έχει προταθεί από την Πυροσβεστική είναι αυτό που ζητά και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καβουσίου, Γιάννης Ρεμεδιάκης, ο οποίος αναφέρει πως από το 2015 το θέμα συζητείται και φαίνεται πως είναι κοντά στο τέλος του αφού ο Περιφερειάρχης και η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, τον έχουν ενημερώσει πως για το θέμα θα παρθεί απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο.

Η εικόνα την Κυριακή 17.02

Ράδιο Λασίθι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί