Ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας στον θάνατο Νιγηριανού

Την ιατροδικαστική έκθεση, όπως και τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις του 34χρονου Εμπουκά από τη Νιγηρία, ο οποίος εξέπνευσε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, αναμένουν με αγωνία η σύζυγός του και η νιγηριανή κοινότητα, προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου του.

Την ίδια στιγμή, σοβαρά ερωτήματα δημιουργεί η στάση της αστυνομίας, η οποία κράτησε κρυφό τον θάνατο του 34χρονου από τη γυναίκα του -όπως κατήγγειλε η ίδια-, κατά τις κρίσιμες ώρες που εκείνη τον αναζητούσε, χωρίς να γνωρίζει πού είναι ο άνδρας της και τι ακριβώς είχε συμβεί.

Αναλυτικότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άτυχος Νιγηριανός προσήχθη στις 8 Φεβρουαρίου στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, ωστόσο ενώ βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής, άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και στη συνέχεια κατέρρευσε. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, τον θάνατο του (από πνευμονικό οίδημα) επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα ένας δικυκλιστής του ΕΚΑΒ που έσπευσε για τις πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. υπογράμμισε ότι με τα «μέχρι τώρα δεδομένα της έρευνας που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, δεν προκύπτει αστυνομική βία».

Δεν γνώριζαν…

Σήμερα (Δευτέρα), η σύζυγος του 34χρονου, Τζιτζί, έδωσε μία άλλη διάσταση στο θέμα, κατά τη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος ««Η Ενότητα» με θέμα τα περιστατικά με ρατσιστικό υπόβαθρο. Παρών ήταν κι ο πρόεδρος της Νιγηριανής Κοινότητας στην Ελλάδα, Ντόναλντ Οκουαγουέρε.

Όπως είπε η Τζιτζί, ο άνδρας της έφυγε το πρωί της Παρασκευής (8 Φεβρουαρίου) για τη δουλειά του, αλλά όταν διαπίστωσε πως δεν επέστρεψε στο σπίτι του το μεσημέρι, άρχισε να τον αναζητά, καλώντας τον στο τηλέφωνο και στέλνοντάς του μηνύματα. Κάποια στιγμή την ενημέρωσαν από την εργασία του ότι είχε προσαχθεί από την αστυνομία.

Η ίδια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Ομονοίας, ρωτώντας για την τύχη του άνδρα της. Ωστόσο, όλοι έκαναν ότι δεν ήξεραν τίποτα για το συγκεκριμένο συμβάν, παρά το γεγονός ότι -σύμφωνα με τη μεταγενέστερη ανακοίνωση της αστυνομίας- ο σύζυγός της είχε χάσει τη ζωή του μέσα στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα.

Μάλιστα, της πρότειναν να ρωτήσει στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών στο Α.Τ. Κυψέλης, όπου κι εκεί, όμως, αρνήθηκαν ότι γνωρίζουν κάτι, αν και έχουν αναλάβει την προανάκριση για το περιστατικό.

Την επόμενη ημέρα, πάντως, όταν ο δικηγόρος της οικογένειας επισκέφτηκε το Α.Τ. Ομονοίας, αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι ο Εκούμπα είχε πεθάνει ξαφνικά από πνευμονικό οίδημα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η ιατροδικαστική έκθεση και οι εξετάσεις αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου. Δεν θα εξηγήσουν όμως γιατί και πώς βρέθηκε στο ΑΤ Ομονοίας ο Εμπουκά το μεσημέρι της προπερασμένης Παρασκευής ούτε γιατί έμεινε στο σκοτάδι ο θάνατός του για περισσότερο από μία ημέρα αγωνίας για τους δικούς του. Αν δεν δοθούν πειστικές και πλήρεις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, θα παραμείνει η βαριά σκιά της υποψίας για τα χειρότερα, όπως ήδη τα διατυπώνουν αρκετοί στο διαδίκτυο.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί