Σύσκεψη του ΚΚΕ στις Αρχάνες

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 15/2 από την ΚΟΒ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου στις Αρχάνες του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πάνος Καραγιώργος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν οι Μανώλης Καρκαβάτσος, υποψήφιος Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, και Γιώργος Γενετζάκης, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αρχανών – Αστερουσίων.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Ο Πάνος Καραγιώργος τόνισε τον πολιτικό χαρακτήρα και το ενιαίο των επερχόμενων εκλογικών μαχών, δημοτικών, περιφερειακών, ευρωβουλευτικών και των βουλευτικών, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, τα οποία συμπλέουν σε κοινή στρατηγική, καλούνται να ικανοποιήσουν νέες ανάγκες του κεφαλαίου, στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, που επιτάσσει η φάση της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, ουσιαστικά τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής, με παλιά και νέα μέτρα. Σε αυτές τις συνθήκες, που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δέχονται εντεινόμενη επίθεση, την οποία εξειδικεύει και υλοποιεί και η τοπική διοίκηση ως οργανικό κομμάτι του κράτους, χρειάζεται να μην εγκλωβιστεί ο λαός σε ψευτοδιλήμματα και δίπολα που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, αλλά να κάνουν τη διαφορά με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ παντού, για την ενίσχυση της γραμμής ρήξης και ανατροπής μέσα στην τοπική διοίκηση ενάντια στη γραμμή των υπόλοιπων αστικών δυνάμεων, για ισχυρό εργατικό κίνημα, για την ανασύνταξη του κινήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας και το άνοιγμα της προοπτικής μιας άλλης εξουσίας, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, ως τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο.

Ο Μανώλης Καρκαβάτσος τόνισε τη διαφορά που έκαναν οι κομμουνιστές εκλεγμένοι στους δήμους, αποτελώντας στήριγμα στους λαϊκούς αγώνες. Είπε ότι δεν ήταν από αυτούς που είπαν «αυτό είναι το νομοθετικό πλαίσιο», για να το προσκυνήσουν, αλλά το αντιπάλεψαν, απαίτησαν από τις κυβερνήσεις, μπήκαν μπροστά στην οργάνωση του λαϊκού κινήματος διεκδίκησης. Γι’ αυτό, πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότεροι οι εκλεγμένοι κομμουνιστές στην περιφέρεια και στους δήμους, να τιμωρηθούν οι δυνάμεις στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων (συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) οι οποίες υλοποιούν σε αγαστή συνεργασία την αντιλαϊκή πολιτική, τη γραμμή της ανταποδοτικότητας, τη φοροληστεία, τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ενάντια στα λαϊκά στρώματα, αφήνοντας στο απυρόβλητο μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματιών στον Δήμο.

Ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες στις Αρχάνες με τους παρευρισκόμενους να παίρνουν το λόγο και να εκφράζουν την ανάγκη ανοίγματος σε κάθε λαϊκό άνθρωπο, μικρομεσαίο αγρότη, μικρομαγαζάτορα των Αρχανών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί