Ηράκλειο: Συνεχίζουν 40 πυροσβέστες τις ολονύχτιες έρευνες – Αγωνία για τους 4 αγνοούμενους

Επιβεβαιώθηκε ότι το εξάρτημα που βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη θάλασσα, ανήκει στο αυτοκίνητο που χάθηκε στο ποτάμι!

Δείτε: Τώρα: Βρέθηκε σε παραλία καινούριο εξάρτημα ΙΧ – Εξετάζουν αν ανήκει στο αυτοκίνητο των 4 αγνοούμενων (Φωτο)

Ηράκλειο: Αγνοούνται 4 μέλη οικογένειας, στην παράσυρση του αυτοκινήτου από τα νερά! (φωτο-βίντεο)

Το εξάρτημα από αυτοκίνητο που βρέθηκε να επιπλέει στην παραλία του Αφραθιά και παραδόθηκε στις Αρχές από το “Διαsosτε τη Μεσαρά” είναι τελικά από Hundai-τη μάρκα δηλαδή του εξαφανισμένου IX με 4 επιβάτες που παρασύρθηκε στο Γεροπόταμο.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε το σημαντικό εύρημα, εντάθηκαν οι έρευνες, ενώ σκάφος του Λιμενικού αναζήτησε τα ίχνη των αγνοούμενων.

Λόγω της νύχτας και του σκοταδιού, τα μηχανήματα σταμάτησαν να επιχειρούν λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα, δίνοντας ραντεβού εκ νεόυ γι αύριο, με το πρώτο φως της ημέρας.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης, σημείωσε ότι «όλη τη νύχτα οι έρευνες δεν θα κοπάσουν. Στο σημείο θα παραμείνουν 40 άνδρες και τα μηχανήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, θα υπάρξει ενίσχυση, τόσο σε ότι αφορά την έρευνα στις όχθες του ποταμού, όσο και από αέρος».

Επίσης διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός ότι στο σημείο βρίσκονται έξι δύτες της ΕΜΑΚ, δεν μπορούν να επιχειρήσουν, καθώς και η ορμή των νερών είναι έντονη, ενώ υπάρχει και αρκετή λάσπη που περιορίζει δραματικά την ορατότητα: «Το γεγονός ότι η βροχή έχει κοπάσει για αρκετές ώρες, μας βοηθάει να ελπίζουμε ότι αύριο θα έχει πέσει η στάθμη των νερών και θα μπορέσουν να συνδράμουν και οι δύτες».

Στην επιχείρηση συμμετέχουν η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ, η Αστυνομία και το Λιμενικό, συνδράμουν Εθελοντές Σαμαρείτες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, πτήσεις πάνω από το σημείο έκανε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην επιχείρηση χρησιμοποιείται και βάρκα αλλά και drone της ΕΜΑΚ.

«Είναι ένα δύσκολο σημείο» είπε ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης,ο οποίος εξέφρασε την ευχή του, να βρεθούν σώοι οι αγνοούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο όχημα επέβαιναν δυο αδελφές, ο άνδρας της μίας και η μητέρα τους.

Οι αγνοούμενοι σύμφωνα με τον ANT1 NEWS είναι:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί