Στις 11 οι ΤΟΜΥ στην Κρήτη στον πρώτο χρόνο του θεσμού- Στόχος οι 25 στο νησί- Μόνιμη προκήρυξη για προσλήψεις γιατρών (Φώτο)

Με τη λειτουργία μιας ακόμα Τοπικής Μονάδας Υγείας στο Ηράκλειο και άλλης μια στον Άγιο Νικόλαο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι ΤΟΜΥ στην Κρήτη, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους, θα φτάνουν τις 11, ενώ ο στόχος είναι να αναπτυχθούν συνολικά 25 σε όλο το νησί. Ο σχεδιασμός για την Κρήτη είναι 25 τοπικές μονάδες Υγείας – υπολείπονται άλλες 14. Το στοιχείο αυτό ανέφερε ο υποδιοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης, Στέλιος Δημητρακόπουλος, σε ημερίδα με αφορμή τον ένα χρόνο του θεσμού στην Κρήτη, που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο, παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού. Όπως σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο στόχος είναι να συμπληρωθεί ένα δίκτυο καθολικής κάλυψης στη δημόσια Υγεία στην Κρήτη. Και σε αυτό βοηθάει το γεγονός ότι υπάρχει μια προκήρυξη μόνιμα ανοιχτή για τις προσλήψεις γιατρών, ώστε να στελεχώνεται διαρκώς το σύστημα.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο υπουργός Υγείας, με θέμα “Η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ: μία υπόθεση ισότητας και ποιότητας στη φροντίδα Υγείας”

Στην ημερίδα συμμετείχαν στελέχη του δημόσιου συστήματος Υγείας που καταθέτουν τις σκέψεις και περιγράφουν τα προβλήματα αυτού του πρώτου χρόνου λειτουργίας των ΤΟΜΥ.

 

Δείτε τις φωτογραφίες από το IMAGE SERVICES

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί