“Μου πήραν τα παιχνίδια μου…”, γι αυτό και σιωπώ για τον Τσουκάτο…

Το 2011 οι Άγγελος Τόλκας και Θάνος Μωραΐτης ήταν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, όποιο όνομα και αν έχει πλέον, είναι πώς όσα χρόνια και αν πέρασαν συνεχίζει να αντιδρά  με την ίδια καθεστωτική αντίληψη, που το συρρίκνωσε στα σημερινά του όρια και αρνείται να προσαρμοστεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε στο μίνι-ανασχηματισμό να προσθέσει στην κυβέρνηση, εκτός της «σταθερής αξίας» Σίας Αναγνωστοπούλου,  τέσσερα νέα πρόσωπα από τις ηλικιακές γενιές των 30 και των 40, ρίχνοντας ακόμη περισσότερο το «μέσο όρο». Δύο πρόσωπα με μακρά και συνεπή διαδρομή στο ΣΥΡΙΖΑ, την Ελευθερία Χατζηγεωργίου και τον Κώστα Μπάρκα και δύο πρόσωπα με μακρά διαδρομή στο… ΠΑΣΟΚ, το Θάνο Μωραΐτη και τον Άγγελο Τόλκα, που αποχώρησαν απο το κόμμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική κατεύθυνση που χαράσσει η ηγεσία.

Η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ είναι περίπου σχολική θυμίζοντας παιδί που του παίρνουν τα παιχνίδια του. Απαξιώνει τα δύο πρώην στελέχη και κάνει λόγο για «κυνηγούς καρέκλας», κατηγορία που όταν εκτοξεύεται από το χώρου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, έχει περισσότερο την έννοια του αυτοσαρκασμού. Όμως ακόμη και αν ευσταθεί η κατηγορία, η παραδοχή σημαίνει ότι οι κάποιοι εδώ και καιρό πηδάνε από το καράβι που βυθίζεται.

Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να “λεηλατήσει” το “χώρο του”, όμως στην πραγματικότητα είναι η ίδια η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, που εγκατέλειψε με τις πολιτικές της το “χώρο”.  Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει να υπουργοποιήσει στελέχη νέα σε ηλικία που έχουν ήδη αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ και κυρίως στελέχη που δεν έχουν υποστεί τη φθορά και τη διαφθορά που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ και το έφερε στα σημερινά επίπεδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει τον προοδευτικό χώρο , αρχίζει να μονοπωλεί πια τους ψηφοφόρους του παλιού Κέντρου ενώ αναζητά στελέχη μόνο από το «πάνω ράφι» προκειμένου να μην διαταράξει το δική του πολιτική κατεύθυνση. Αφήνει τη Φώφη μόνη με την «καμαρίλα» του βαθέως ΠΑΣΟΚ, παγιδευμένη στην αλαζονεία των «κυνηγών καρέκλας» που της απέμειναν.

Υ.Γ. Ακόμη σιωπή από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες του Θόδωρου Τσουκάτου σχετικά με τις παράνομες χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Από το tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί