Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές των «Κίτρινων Γιλέκων» – 3 τραυματίες

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος διαδηλωτών που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία των «κίτρινων γιλέκων» στη Ρουέν.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι, κατά το σκηνικό τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, το αυτοκίνητο βρισκόταν στη μέση της διαδήλωσης, όταν ένας από τους επιβάτες του κατέβηκε και φώναξε στους διαδηλωτές.

Στη συνέχεια ο οδηγός πάτησε γκάζι και τους παρέσυρε.

Δημοσιογράφος που βρισκόταν στο σημείο επιβεβαίωσε το περιστατικό δημοσιεύοντας και φωτογραφίες και γράφοντας στο twitter: «Επιβεβαιώνω, τρία άτομα στο έδαφος, η ένταση αυξάνεται».

Kίτρινα Γιλέκα - διαμαρτυρία - αυτοκίνητο

Στη συνέχεια ο ίδιος δημοσιογράφος έγραψε ότι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι τρεις τραυματίες φέρουν ελαφρά τραύματα.

14η ημέρα κινητοποιήσεων

Εκατοντάδες διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Παρίσι, στο πάνω μέρος της λεωφόρου των Σανζ-Ελιζέ, ενώ άλλες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στην ανατολική Γαλλία, τρεις μήνες μετά την έναρξη αυτής της κοινωνικής αμφισβήτησης στη χώρα.

Γύρω στις 12:00 (ώρα Ελλάδας), εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί με ηρεμία στη γαλλική πρωτεύουσα, στην πλατεία Ετουάλ στο πάνω μέρος των Σανζ-Ελιζέ, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε ήρεμη ατμόσφαιρα, παρά τα καπνογόνα και τα τραγούδια κατά του γάλλου προέδρου («Εμανουέλ Μακρόν, θα έρθουμε να σε βρούμε στο σπίτι σου»).

Στην ανατολική Γαλλία, τα «κίτρινα γιλέκα» επέστρεψαν στις διασταυρώσεις υποχρεωτικής κυκλικής πορείας. Στο Στρασβούργο, περίπου 110 «κίτρινα γιλέκα» συμμετείχαν στη μοναδική συγκέντρωση που είχε προγραμματισθεί για σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πάντως η λαϊκή υποστήριξη στην κινητοποίηση μειώνεται: για πρώτη φορά, μια πλειοψηφία των Γάλλων (56%) επιθυμεί να σταματήσει η κινητοποίηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί