Το ΚΚΕ Ηρακλείου για την παραχώρηση του λιμανιού Ηρακλείου στο ΤΑΙΠΕΔ

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ Ηρακλείου, σχετικά με την παραχώρηση των 10 περιφερειακών λιμανιών της χώρας, μεταξύ αυτών και το λιμάνι του Ηρακλείου, στο ΤΑΙΠΕΔ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η προωθούμενη “παραχώρηση”, στην ουσία εκχώρηση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 10 περιφερειακών λιμένων στο μεγάλο κεφάλαιο, μεταξύ αυτών και του Ηρακλείου, που συζητιέται αυτές τις ημέρες στη Βουλή εντάσσεται στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, εκείνη του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.

Το σχέδιο νόμου με τη σύμφωνη γνώμη του ΤΑΙΠΕΔ και των ΔΣ των Οργανισμών Λιμένων (μεταξύ αυτών και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου – ΟΛΗ) προβλέπει με την μορφή των «υπο-παραχωρήσεων» την παράδοση των πιο κερδοφόρων τομέων που διαθέτει κάθε λιμάνι, όπως σταθμοί εμπορευματοκιβωτίων, κρουαζιέρα, εμπορικά τμήματα κ.ο.κ. Πιο συγκεκριμένα για το λιμάνι του Ηρακλείου προβλέπεται η παραχώρηση του τομέα της εμπορευματικής δραστηριότητας (διακίνηση φορτίων και εμπορευμάτων) και της κρουαζιέρας χωρίς να αποκλείεται μελλοντικά η παραχώρηση και άλλων τομέων που θα διαμορφωθούν ή θα αναβαθμιστούν με τη σχεδιαζόμενη «αναμόρφωση» του ΟΛΗ μέσω του λεγόμενου masterplan.

Η σχεδιαζόμενη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Ηρακλείου καμία σχέση δεν έχει με τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες για ασφαλείς, γρήγορες και φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ενώ ταυτόχρονα θα επιφέρει νέο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων στο λιμάνι.

Τώρα χρειάζεται αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές, ως προϋπόθεση για την ανασύνταξη του κινήματος και την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί