Οι βαλίτσες με τα εκατομμύρια του ΠΑΣΟΚ που διακινούσε σε μέσα της Κρήτης ο “στρατηγός” του Σημίτη, Τσουκάτος!

Ο άλλοτε ” στρατηγός” του ΠΑΣΟΚ και του Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος, που ο άνθρωπος που επί χρόνια έφτιαχνε και κατέστρεφε πολιτικές καριέρες, ανέβαζε και κατέβαζε δημάρχους (χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της αποπομπής του Κώστα Ασλάνη από το δήμο Ηρακλείου), τάιζε και χρυσοπλήρωνε μέσα και δημοσιογράφους για να μιλούν “όπως βόλευε”, ομολόγησε χθες ενώπιον του δικαστηρίου ότι οι μίζες που πήρε το ΠΑΣΟΚ μόνο το 2000 έφτασαν τα 16 δισ. δραχμές!

«Το 2000 οι χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από εταιρίες έφθασαν τα 16 δισ. δραχμές. Δεν ήταν μόνο η Siemens, ήταν και άλλες εταιρίες. Αυτές οι εταιρίες συνεχίζουν να υπάρχουν και συνεχίζουν να χρηματοδοτούν κόμματα… Οι ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων ήταν ένα καθεστώς που κανείς δεν ήθελε να το ψάξει ,από κανένα κόμμα. Με έκαναν αποδιοπομπαίο τράγο… Με έστειλαν εδώ ως μαύρο πρόβατο και το ΠΑΣΟΚ σφύριζε κλέφτικα», είπε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για όσα του καταλογίζονται για το ένα εκατομμύριο μάρκα που φέρεται να έλαβε από τη Siemens το 1999 με σκοπό, κατά την κατηγορία, να διατεθούν σε δωροδοκίες για τη σύμβαση “8002” με τον ΟΤΕ .

Από την αρχή ως το τέλος της απολογίας του και εν μέσω απανωτών ερωτήσεων της Έδρας, ο Θόδωρος Τσουκάτος επαναλάμβανε, όπως από την πρώτη στιγμή έχει πει, πως τα χρήματα που εμβάστηκαν από λογαριασμό της γερμανικής Siemens σε τρίτα πρόσωπα, κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσουκάτος αναφέρθηκε με έκδηλο θυμό και πικρία στο κόμμα του, η ηγεσία του οποίου, όπως είπε, όχι μόνο δεν τον στήριξε αλλά δεν είπε καν την αλήθεια όταν ο ίδιος ενημέρωσε για το θέμα που προέκυψε με το επίμαχο ποσό: «Θεώρησα πως το κόμμα θέλει να με κάνει αποδιοπομπαίο τράγο. Δε με κάλεσαν καν να με ρωτήσουν. Δεν ρώτησαν τους ταμίες. Δεν κάλεσαν  έμπειρα στελέχη όπως ο κ. Λάμπρου να τους πει πως γινόταν η διαδικασία. Έκαναν  μια γενική δήλωση και ο τότε εκπρόσωπος κ. Παπακωνσταντίνου έλεγε κάθε μέρα πως τα χρήματα δεν πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήθελαν να πάρουν πολιτικό κόστος καθώς πήγαιναν τότε σε εκλογές. Αν το παραδέχονταν θα έχαναν και την κρατική χρηματοδότηση γιατί υπήρχε παραβίαση της εκλογική νομοθεσίας. Ο κ.Παπακωνσταντίνου! Ο οποίος από αυτό το εδώλιο, για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε “το κόμμα μου με έριξε στα σκυλιά”. Τον καλώ να αναλογιστεί τη έλεγε για μένα, χωρίς καν να με ρωτήσει».

Οι βαλίτσες με τα εκατομμύρια στην Κρήτη

Ένα μέρος εκείνων των χρημάτων φυσικά πήγε και σε μέσα ενημέρωσης της Κρήτης. Ήταν εκείνη η περίοδος, αμέσως μετά το 2000, όταν ο Κώστας Τσουκάτος ερχόταν στην Κρήτη, περνούσε από γραφεία γνωστών μέσων ενημέρωσης, άφηνε μια βαλίτσα με μερικά εκατομμύρια και μετά έδινε και μια συνέντευξη…

Οι σχεδόν εβδομαδιαίες επισκέψεις του στο νησί – ήξερε όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος- είχαν συγκεκριμένο στόχο, να “ταΐσουν και να εξαγοράσουν”…

Εκείνη την ίδια περίοδο άρχισε από συγκεκριμένα μέσα η αποδόμηση του τότε δημάρχου Ηρακλείου, Κώστα Ασλάνη, και η προετοιμασία της “διαδοχής” από τον “σημιτικό” Γιαννη Κουράκη. Μάλιστα είναι γνωστό το δημόσιο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον τότε δήμαρχο Κώστα Ασλάνη, ενώπιον του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Όταν ο Κ. Ασλάνης άρχισε να αποκαλύπτει μερικά στοιχεία για το πώς μέσω Τσουκάτου άρχισε η αποδόμησή του υπέρ του Γ. Κουράκη, από συγκεκριμένα μέσα του Ηρακλείου, ο Τσουκάτος σηκώθηκε στη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και αξίωσε να κλείσει το μικρόφωνο του Ασλάνη!

“Λυσσάξανε να τρώνε”

Σκληρή επίθεση για τις μίζες που έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ μέσω Τσουκάτου, μετά την χθεσινή απολογία του πρώην ισχυρού άνδρα του κινήματος, εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, χαρακτήρισε “ταφόπλακα” την ομόλογια Τσουκάτου για ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, ΔΗΣΥ

Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Πολάκη:

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ:”Εφερα στο ΠΑΣΟΚ 16 δισ. δραχμές το 2000 από πολλές επιχειρήσεις, για τις εκλογικές ανάγκες του κόμματος”είπε στο δικαστήριο ο Θόδωρος Τσουκάτος, πρωτοπαλίκαρο του Κώστα Σημίτη. Πρόκειται για ομολογία – ταφόπλακα του ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, ΔΗΣΥ ή όπως αλλιώς το λένε. ΛΥΣΣΑΞΑΝΕ ΝΑ ΤΡΩΝΕ !!!Να μερικα απο τα 340 δις ευρω που Χρεωκοπησαν τη χώρα!!!!Πατριώτες μέχρι κόκκαλο!!!

ΥΓ …Για τα ΜΜΕ του βάλτου της διαπλοκής όμως η ειδησάρα είναι πως εγώ καπνίζω .Τι να πουν οι βαρόνοι και τα παπαγαλάκια τους,  από αυτά τρώγανε κι αυτοί …. και τώρα 4 χρόνια έχει πέσει πείνα !!!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί