Κρήτη: Βιβλικές εικόνες από την κακοκαιρία, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Χανίων! (φωτο)

Aπίστευτες εικόνες σε πολλά σημεία των Χανίων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των zarpanews και parakritika! Η ορμή του νερού παρέσυρε αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία, όπως στον Πλατανιά και στον ΒΟΑΚ, μεταξύ Βαμβακόπουλου και Μουρνιών. Τα σχολεία είναι κλειστά στους δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισάμου και Αποκόρωνα.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Πλημμύρες από τις έντονες βροχοπτώσεις – Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους (Φώτο – Βίντεο)

Σύμφωνα με το zarpa, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί ο δήμος Χανίων, από χθες το βράδυ,  καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει  πολλά και σοβαρά προβλήματα στους περισσότερους δήμους, κυρίως στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, ενώ τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι κάτι παραπάνω από έντονα.

Σε επιφυλακή επίσης έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στα Χανιά, εξαιτίας της έντονης παρατεταμένης βροχόπτωσης που πλήττει το νομό από χθες τις πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι κλήσεις είναι πάρα πολλές και αφορούν κυρίως σε αντλήσεις και κοπές δένδρων, αλλά και καταπτώσεις πρανών σε διάφορα σημεία του Εθνικού αλλά και του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Σημειώνεται πως οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική τις τελευταίες ώρες για συνδρομή ξεπερνούν τις 50 και αφορούν αντλήσεις νερών και κοπές δένδρων σε διάφορες περιοχές, κυρίως Σούδα, Χρυσοπηγή, Περιβόλια, αλλά και αλλού.

Επίσης σε πολλά σημεία το οδικού δίκτυο εμφανίζει πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να είναι αδύνατη, είτε θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή.

Καταπτώσεις τοιχίων σημειώθηκαν επίσης σε διάφορες περιοχές του δήμου Χανίων όπως στο Πασακάκι με συνέπεια να κλείσουν δρόμοι, αλλά το πρόβλημα αντιμετωπίσθηκε από τα συνεργεία του δήμου.

Με προβλήματα, γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Χανίων Κισσάμου από τον κόμβο του Βαμβακόπουλου μέχρι των κόμβο των Μουρνιών, καθώς και στην εθνική στο Πλατάνι, καθώς έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Επίσης στην παλιά εθνική Χανίων Κισσάμου στο ύψος του Πλατανιά υπάρχει ανάλογο πρόβλημα, όπως και στο δρόμο προς τις Βουκολιές στο ύψος του πάρκου Πολέντα.

Εξίσου τραγική είναι η κατάσταση και σε άλλους δήμους των Χανίων. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στον δήμο Πλατανιά για μια ακόμη φορά και ειδικότερα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με κατολισθήσεις και πτώσεις δένδρων. Όπως έχει ειδικότερα αναφερθεί, προβλήματα υπάρχουν στο δρόμο προς τον Ομαλό, στο Σέμπρωνα, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Στο δήμο Κισσάμου Σελίνου έχουν σημειωθεί αρκετές καταπτώσεις δένδρων, ενώ σε μια περίπτωση δένδρο από τους ισχυρούς ανέμους έπεσε σε αυτοκίνητο, από το οποίο ευτυχώς μόλις λίγο νωρίτερα είχαν αποβιβαστεί οι επιβάτες του.

Στο δήμο Σφακίων ευτυχώς τα προβλήματα είναι πολύ λιγότερα αν και όπως είπε στο zarpanews.gr, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζερβός το δήμος είναι χωρίς ρεύμα από τα ξημερώματα.

Στο δήμο Κισσάμου επίσης τα προβλήματα είναι πάρα πολλά με κλειστούς δρόμους στα Τοπόλια, στο Σφηνάρι και στο Συρικάρι. Όπως λέει ο δήμαρχος κ. Θεώδορος Σταθάκης έχουν σημειωθεί καταπτώσεις δένδρων, πρανών, αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα.

Κατολισθήσεις επίσης έχουν σημειωθεί σε σημεία του δημοτικού οδικού δικτύου στον δήμο Αποκορώνου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη κατολισθήσεις υπάρχουν σε περιοχές του Νίππους, Ασής Γωνιάς, Καλαμίτσι, Στύλου και Καβρού.

Πάντως η κυκλοφορία των οχημάτων, γίνεται αλλά με προσοχή.

Κλειστή επίσης ήταν και η εθνική οδός σε τρία σημεία της, αλλά χάρη στην επέμβαση των υπηρεσιών του δήμου η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, αλλά οι οδηγοί θα πρέπει να κινούνται με προσοχή.

Όπως σημειώνει ο αναγνώστης του Parakritika.gr, Μανώλης Λουτσέτης… «για άλλη μια φορά φάνηκε η αδιαφορία της πολιτείας και η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμο Χανίων.

Μια πόλη ανοχύρωτη σε κάθε δυνατή νεροποντή. Παρά τις προσπάθειες που έκαναν τη χρονιά αυτή για να καθαρίσουν ποταμούς και ρέματα, ένας ακαθάριστος παραποτάμιος του ποταμού Κλαδισσού, στο ύψος του ΜΕΤΡΟ, ήταν αρκετό  να κάνει τη ζημιά.

Κατά τις 3 τη νύχτα έφραξε η γέφυρα του, ξεχείλισε, πλημμύρισε όλο το ΒΟΑΚ, οι λάσπες και τα νερά ήταν τόσα πολλά που υπερπήδησαν το διαχωριστικό στοιθέο, βγήκαν απέναντι, πλημμύρισαν μαγαζιά και σπίτια, έκανε μεγάλες ζημιές σε περιουσίες και σε επαγγελματίες.

Αυτοκίνητο παρασύρθηκε, άλλο έμεινε στη μέση του δρόμου.Προσπαθούν τις πρωινές ώρες να καθαρίσουν τις λάσπες, και ένας φορτωτής ξέφραξε λίγο το ρέμα.

Και όλα αυτά γιατί τόσα χρόνια η Περιφέρεια Κρήτης δεν εγκρίνει τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν προωθηθεί σε αυτήν, και πάντα η περιοχή αυτή, και κατ’ ανάγκη και ο ΒΟΑΚ σε αυτό το σημείο, θα έχουν αυτή την εικόνα σε κάθε δυνατή νεροποντή».

 

Και στον Πλατανιά, αυτοκίνητο παρασύρθηκε στην παλιά εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου, ενώ σημειώθηκε και τροχαίο λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί