Frida Κι Άλλο από τους Fly Theatre στο Cine Studio

Η συναρπαστική ζωή της Frida Kahlo επί σκηνής, µόνο για 4 παραστάσεις, από τις 22 έως και τις 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Cine Studio!

Παραστάσεις: Παρασκευή 22, Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 21:15 και Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 18:30 και στις 21:15

Μετά από µια πολύ επιτυχηµένη σεζόν στην Αθήνα (Θέατρο 104), sold out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Τ και Μονή Λαζαριστών), µια εκτεταµένη περιοδεία ανά την Ελλάδα µέσα στο 2018, τη σκηνοθεσία της παράστασης “La Strada” που παίζεται τώρα στην Πειραµατική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και λίγο πριν ετοιµάσουν βαλίτσες για το ταξίδι τους στο Παρίσι τον Απρίλιο (στο φηµισµένο Théâtre Marigny στα Ηλύσια Πεδία), οι ταλαντούχοι Fly Theatre έρχονται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο στο Cine Studio µε την παράσταση “Frida Κι Άλλο”, έχοντας στις αποσκευές τους µια συναρπαστική ιστορία βασισµένη στη ζωή και το έργο της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo.

Η πολυµεσική παράσταση “Frida Κι Άλλο”, σε κείµενο Κατερίνας Δαµβόγλου, αξιοποιεί τις αρχές των Fly Theatre – προσήλωση στον χώρο, τον ρυθµό, το σώµα και το θεατρικό παιχνίδι – για να ζωντανέψει µοναδικά και πρωτότυπα τη ζωή της Frida Kahlo. Η παράσταση πραγµατεύεται την ιστορία της ζωγράφου, τους φυσικούς περιορισµούς και τον πόνο που την ώθησαν να δηµιουργήσει ένα σύµπαν που κυριαρχείται από κίνηση και πάθος.

Η Κατερίνα Δαµβόγλου ενσαρκώνει τη Μεξικανή ζωγράφο παρουσιάζοντας επί σκηνής τα βιώµατα, αλλά και µια πληθώρα συναισθηµάτων της εκρηκτικής και ασυµβίβαστης Frida. Ο Robin Beer δηµιουργεί ζωντανά ήχο και εικόνες µέσα από προβολή live video χτίζοντας τον κόσµο γύρω της. Με τις διαρκείς προβολές και το ζωντανό χειροποίητο video, οι Fly Theatre «ζωγραφίζουν» στη σκηνή την προσωπικότητα της Frida Kahlo µέσα από εµβληµατικές εικόνες και τους πίνακές της.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Η video art συναντάει το θέατρο σε αυτήν την υψηλής αισθητικής πολυµεσική παράσταση – αφιέρωµα στη Φρίντα Κάλο.» **
Τώνια Καράογλου, Αθηνόραµα

«Η µεν Κατερίνα Δαµβόγλου ερµηνεύει αριστοτεχνικά την παράφορη, θυελλώδη προσωπικότητα της επιδραστικής Μεξικανής καλλιτέχνιδας, κρατώντας στέρεο και αταλάντευτο το υποκριτικό της κέντρο. Ο δε Ρόµπιν Μπίαρ, µε ελάχιστα µέσα – τα χέρια του, ένα laptop και κάποιες χάρτινες φιγούρες – δηµιουργεί (µε προβολές και live video) ένα πολύχρωµο, οργιαστικό εικαστικό σύµπαν που υπερβαίνει τη σκηνή του Θεάτρου 104, έναν σουρεαλιστικό, υβριδικό χωροχρόνο που αναδηµιουργεί τη δύναµη των χρωµάτων και των συµβολισµών από τους πίνακες της Φρίντα Κάλο, µέσα από τον οποίο ανθεί αυτό το αξιοθαύµαστο παραστασιακό εγχείρηµα.»
Ιωάννα Μπλάτσου, Νέα Σελίδα

«Η Κατερίνα Δαµβόγλου, µε απαράµιλλο χιούµορ, σκηνική ευελιξία και σαρκασµό, δηµιουργεί ένα απολαυστικό σκίτσο της ζωγράφου.
Πραγµατική αποκάλυψη ο σκηνικός χώρος που δηµιουργεί ο Robin Beer µε απίστευτη ταχύτητα και συγχρονισµό µε την πρωταγωνίστρια. Σ’ελάχιστες παραστάσεις στο εξωτερικό έχω δει χρήση αυτής της τεχνικής. Η δουλειά των Fly Theatre, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές.» Γιώργος Βουδικλάρης, Popaganda

«Η νεαρή ηθοποιός µε απαράµιλλο ταπεραµέντο, χάρη, υποκριτική κοµψότητα και τσαγανό, αναπτύσσει τον ρόλο µε σφοδρό ρεαλισµό και περίσσια λυρικότητα. […] Στο «Frida κι Άλλο», η οµάδα Fly Theater (Δαµβόγλου – Beer), χρησιµοποίησε αρχές του σωµατικού θεάτρου, δηλαδή προσήλωση στον χώρο, τον ρυθµό, το σώµα και το θεατρικό παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο µεταφέρεται ιεροτελεστικά και πετυχηµένα η προσωπική ζωή της αιρετικής Φρίντα.» Ζωή Τόλη, Culturenow.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείµενο – Επεξεργασία: Κατερίνα Δαµβόγλου
Σκηνοθεσία: Fly Theatre
Δραµατουργία: Μιράντα Βατικιώτη
Σκηνογραφία – Ενδυµατολογία: Ερµίνα Αποστολάκη
Φως – Ήχος – Βίντεο: Robin Beer
Παραγωγή: Α.Μ.Κ.Ε. «Βασίλης Δαµβόγλου» Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Ταµουρίδου – ARTos & Θέαµα

Παίζουν: Κατερίνα Δαµβόγλου – Robin Beer

https://www.facebook.com/events/332425864067642/?active_tab=about

Δείτε το τρέιλερ:

Παραστάσεις: Παρασκευή 22, Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 21:15 και Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 18:30 και στις 21:15

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά

Τιµές εισιτηρίων:
Προπώληση:12€ κανονικό – 10€ φοιτητών, ανέργων, Α.Μ.Ε.Α. | Ταµείο:14€

Σημεία Προπώλησης εισιτηρίων: Τεχνόπολις,, Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, VIVA.GR, 11876 – Πληροφορίες: 2810 823813

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί