Εξαφανίστηκε ιερέας στον Τύρναβο, λείπουν 140.000 από το παγκάρι (Βίντεο)

Αντικείμενο συζήτησης αποτελούν για τους κατοίκους του Τυρνάβου και όχι μόνο τα όσα συμβαίνουν σε ενορία της πόλης, όπου στέλεχος της τοπικής εκκλησίας, πέταξε τα ράσα και εξαφανίστηκε.

Ο εν λόγω ιερέας ήταν γνωστός για τις πράξεις του, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των Τυρναβιτών, ωστόσο κανείς δεν είχε το θάρρος και τη δύναμη να τα ξεσκεπάσει. Με την ανάληψη της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβουαπό τον κ. Ιερώνυμο, άλλαξαν τα πράγματα και όλα αυτά που συνέβαιναν στην τοπική εκκλησία και προκαλούσαν σοβαρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, άρχισαν ερευνώνται.

Μέσα από την έρευνα έγινε γνωστό ότι υπάρχει έλλειμμα στην ενορία που αγγίζει τις 140.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα απουσιάζουν από την φυσική τους θέση κάποιες εικόνες. Μια εξ αυτών έχει ιδιαίτερη αξία για την ηγεσία της Μητρόπολης.

Στον φερόμενο ως πρωταγωνιστή αυτής της υπόθεσης, δόθηκε διορία να παραδώσει κλειδιά από το σπίτι που διέμενε στο κέντρο του Τυρνάβου και ανήκει στη Μητρόπολη.

Αυτό δεν έγινε και τότε η Μητρόπολη άνοιξε το σπίτι και βρήκε κάποιες από τις εικόνες που απουσίαζαν από την εκκλησία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιστραφεί ούτε τα χρήματα ούτε οι εικόνες και η Μητρόπολη που είναι ενήμερη για την όλη κατάσταση φέρεται αποφασισμένη με την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας να παραδώσει όλα τα στοιχεία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές με σκοπό να διερευνηθούν και εφόσον προκύπτουν ποινικές ευθύνες να αποδοθούν.

Ρεπορτάζ: Β. Μητρούσιας, ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί