Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη από την οικογένεια

Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη κατέθεσαν οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου μετά την επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της σορού του Ζακ, η οποία επικύρωσε τις αρχικές εξετάσεις στις οποίες βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση.

Οι πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Η επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της σορού του Ζαχαρία Κωστόπουλου μετά από αίτημα της πλευράς των κατηγορουμένων αστυνομικών, επικύρωσε τις αρχικές εξετάσεις στις οποίες βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση.

Η αμφισβήτηση των επιστημονικών δεδομένων που ανέδειξαν τα αίτια του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου, αποκάλυψε την αρχική επικοινωνιακή στόχευση της υπεράσπισης των αστυνομικών που επιχείρησε να αμφισβητήσει το Πόρισμα των Ιατροδικαστικής έκθεσης προκειμένου να αποσείσει τις βαριές ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων.

Προκειμένου να αποδοθεί η ορθή ποινική κατηγορία κατά των αρχικών κατηγορουμένων του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη, κατατέθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής στις 12/2/2019 εναντίον τους μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Δεδομένου ότι τα συμπεράσματα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης οδηγούν ευθέως στην αιτιώδη συσχέτιση του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου με τα πλήγματα που δέχθηκε, η ορθή απόδοση της κατηγορίας αποτελεί αίτημα του δικαίου και της ουσιαστικής δικαιοσύνης.

Αθήνα, 12/2/2019

Οι πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου

Άννυ Παπαρρούσου

Χρύσα Πετσιμέρη

Κλειώ Παπαπαντολέων

Στο κενό έπεσε ο επανέλεγχος όλων των ιατρικών εξετάσεων

Η υπεράσπιση της αστυνομίας ζήτησε και κατάφερε να γίνει επανέλεγχος όλων των ιατρικών εξετάσεων για την υπόθεση του Ζαχαρία Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του News 24/7 ο επανέλεγχος έγινε και τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα ίδια, πράγμα που σημαίνει πως επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα.

Η υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης και συνεχώς προκύπτουν νέα πρόσωπα για να καταθέσουν, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να φτάσουμε στις οριστικές αποφάσεις. Ωστόσο η νέα προσπάθεια της υπεράσπισης της πλευράς των εμπλεκόμενων αστυνομικών, έπεσε και αυτή στο κενό, μιας και το θύμα της επίθεσης δεν ήταν υπό την επήρεια ουδεμίας ουσίας.

Θυμίζουμε πως, όπως είχε αποκαλύψει το News 24/7, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος των οκτώ αστυνομικών για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου πρότεινε να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛΑΣ με το ερώτημα επιβολής πειθαρχικής ποινής και οι οκτώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του ξυλοδαρμού, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα προτείνεται απόταξη για τους τέσσερις από τους οκτώ, δηλαδή το πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο που σημαίνει να φύγουν οριστικά από το Σώμα. Και για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση, το δεύτερο πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο, που θα επιβληθεί για διάστημα ορισμένων μηνών ανάλογα με το τι θα κρίνει το πειθαρχικό.

Σημειωτέον ότι είθισται, όταν η ΕΔΕ καταλήγει σε πρόταση για ποινή, τα πειθαρχικά να την υιοθετούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αμφισβητήσουν όλη τη διαδικασία της Εξέτασης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί