Στην τελική ευθεία η μελέτη για την αποκατάσταση του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μέσα Λασιθίου-Εκσυγχρονίζονται οι υποδομές ύδρευσης στο Δήμο Οροπεδίου

Η εξέλιξη των μελετών για την πλήρη αποκατάσταση του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μέσα Λασιθίου εξετάστηκε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης με τον αρχιτέκτονα Μανόλη Αβραμάκη.

Επίσης έχει ολοκληρωθεί σε συνεργασία με τον κ. Αβραμάκη η διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού πυρασφάλειας του Δημοτικού παιδικού σταθμού Αγίου Γεωργίου, σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές πυρασφάλειας. Η αντιδήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κυρία Ευαγγελία Ορφανού-Φαρσάρη ανέφερε, ότι, είναι το πρώτο πιστοποιητικό πυρασφάλειας που εκδόθηκε με τις αυστηρές προδιαγραφές του νέου νόμου σε επίπεδο ν. Λασιθίου.

Επίσης ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Στρατάκης ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης υπέγραψε σήμερα και απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών την οριστική μελέτη και τα τεχνικά δελτία για την πλήρη αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης στο Δήμο ύψους 3.715.000 ευρώ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τοποθέτηση  δωρεάν ψηφιακών υδρομέτρων σε όλες τις κατοικίες στο Οροπέδιο, ασύρματους αισθητήρες στάθμης δεξαμενών ύδρευσης, ηλεκτροβάνες σε όλα τα χωριά, κ.α.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, «έχουμε εξασφαλισμένες πιστώσεις από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και από ιδίους πόρους και επιλύουμε οριστικά τα χρόνια προβλήματα με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών μας που δοκιμάζονται σε ακραίες συνθήκες στον ορεινότερο δήμο του  νησιού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί