Πρόσκληση στην παρουσίαση σημαντικού βιβλίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις με την παρουσία Γερμανών ιστορικών

Ο εκδοτικός οίκος «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, σας προσκαλεί στην παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου των K. H. Roth και H. Rübner, «Η οφειλή των επανορθώσεων: υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη»

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18:30

στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου 
(οδός Λεωφόρος Πλαστήρα 10, 71 201 Ηράκλειο)

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Karl-Heinz Roth, Συγγραφέας, ιστορικός, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κοινωνικής Ιστορίας του 20ου αιώνα

Γιώργος Μαργαρίτης, Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Αριστομένης Συγγελάκης, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει 30λεπτη παρουσίαση από τον Christoph Ulrich Schminck-Gustavus, Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βρέμης, με θέμα: «Μνήμες Κατοχής» – Μαρτυρίες για την καταστροφή του χωριού Λιγκιάδες και τα «αντίποινα» της 3ης Οκτωβρίου 1943.

Στην έναρξη και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απευθύνουν χαιρετισμό και θα παρέμβουν εκπρόσωποι των φορέων που στηρίζουν την εκδήλωση, Αντιστασιακοί, εκπρόσωποι οικογενειών θυμάτων της γερμανικής κατοχής και απλοί πολίτες.

Πρόκειται για ένα βιβλίο  – σταθμό στον αγώνα της Ελλάδας για ηθικοπολιτική και ιστορική δικαίωση, που δημιουργεί νέα δεδομένα στη συζήτηση για το ζήτημα των επανορθώσεων και τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Ένα επιστημονικό σύγγραμμα, αποτέλεσμα πολυετούς και ενδελεχούς έρευνας, που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς φέρει τις υπογραφές δυο κορυφαίων Γερμανών ιστορικών – συγγραφέων.

Ένα ντοκουμέντο, ισχυρό όπλο στη φαρέτρα της ελληνικής διπλωματίας για τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία, μια έκδοση που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία μιας απλής ομάδας πολιτών.

Είναι ενδεικτικό των απόψεων των ομιλητών ότι ο Κ.Η. Roth άρχισε την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ζητώντας συγγνώμη διότι, επειδή είναι είναι φτωχά τα ελληνικά του και είναι αναγκασμένος, όπως είπε, να μιλήσει στα γερμανικά, τη γλώσσα εκείνων που κατέστρεψε τη χώρα μας στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και έκαναν τόσο μεγάλο κακό στον ελληνικό λαό!

Την εκδήλωση και το βιβλίο έχει θέσει υπό την αιγίδα της η Βουλή των Ελλήνων και στηρίζουν:

  • το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα,
  • η Περιφέρεια Κρήτης,
  • η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ Κρήτης)
  • η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου.

Συμβάλλουν επίσης  στην επιτυχία τους:  

  • οι μαρτυρικοί Δήμοι Ανωγείων, Βιάννου και Καντάνου – Σελίνου,
  • οι Ενώσεις Θυμάτων Ολοκαυτωμάτων Γερμανικής Κατοχής Δαμάστας και Σοκαρά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλής Συκιάς «Ο Τσιλίβδικας».

Σημειώνεται ότι από την 11η έως και την 16η Φεβρουαρίου 2019 το βιβλίο παρουσιάζεται στις παρακάτω πόλεις: Θεσσαλονίκη (11.2, Δημοτικό Μέγαρο), Κατερίνη (12.2, Καπνικός Σταθμός), Αθήνα (13.2, Πολεμικό Μουσείο) Λιβαδειά (14.2,  αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας), Ηράκλειο Κρήτης (16.2, Πολιτιστικό Κέντρο). Ώρα έναρξης για όλες τις εκδηλώσεις: 18.30.

Αναμφισβήτητα, το βιβλίο που παρουσιάζεται αποτελεί ένθερμη συνηγορία υπέρ των ελληνικών αξιώσεων! Η προοδευτική Γερμανία στηρίζει τον κοινό μας αγώνα για Δικαιοσύνη & Αποζημίωση!

Σας περιμένουμε!

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18:30

στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου 
(οδός Λεωφόρος Πλαστήρα 10, 71 201 Ηράκλειο)

 

Είσοδος ελεύθερη!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί