Το φαράγγι της Ρόζας θα διασχίσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Το μοναδικό φαράγγι της Ρόζας θα διασχίσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου στις βόρειες πλαγιές των Λασιθιώτικων βουνών την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019.
Η πορεία θα ξεκινήσει λίγο έξω από το χωριό Γωνιές Πεδιάδος(υψόμ.260μ).Στην αρχή οι περιπατητές θα περπατήσουν πάνω σε δρόμο και θα μπούμε στο φαράγγι της ‘Ρόζας’. Ένα μικρό αλλά πολύ όμορφο φαράγγι με ωραία τοιχώματα.Μέσα στο φαράγγι η πορεία είναι ανηφορική από μονοπάτι.Όσο διαρκεί η πορεία σ’ αυτό το ανηφορικό κομμάτι του φαραγγιού, ο βαθμός δυσκολίας είναι 1+.
Στην συνέχεια θα βγουν πάνω από το φαράγγι, με ωραία θέα προς το φράγμα Αποσελέμη, το Καρφί, το Λουλουδάκι και όχι μόνο και συνεχίζουν από χωματόδρομο και φθάνουν στην Παναγία Κερά(υψόμ.620μ).
Μετά θα συνεχίσουν από χωματόδρομο και θα τερματίσουν στο Κράσι(υψόμ.620μ). Υπάρχουν ταβέρνες για φαγητό για όσους επιθυμούν.
Ω.Π. 4  Β.Δ. 1
Όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν το φαράγγι, μπορούν να συνεχίσουν από τις Γωνιές με το λεωφορείο για την Παναγία Κερά και να κάνουν εκεί τη βόλτα τους μέχρι να συναντηθούν όλοι.Στην συνέχεια όλοι μαζί φεύγουν από τον χωματόδρομο για Κράσι.
Αρχηγός: Βασακάκης Κώστας  τηλ:6974959356
Αναχώρηση: 08:00
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΓΩΝΙΕΣ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΟΖΑΣ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΕΡΑ-ΚΡΑΣΙ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί