Ελλάδα: Νέο θύμα της γρίπης – Κατέληξε ηλικιωμένη

Με τον ιό της γρίπης να βρίσκεται σε έξαρση, η Λαμία μετράει τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο από τον Η1Ν1, που φαίνεται ότι κυριαρχεί τη φετινή περίοδο σε σχέση με τους υπόλοιπους υποτύπους του ιού. Την ίδια ώρα, οι ειδικοί προειδοποιούν πως η γρίπη θα είναι σε έξαρση έως τον Μάρτιο, ενώ φοβούνται για νέα κρούσματα, ακόμα κι όταν ξεκινήσει η περίοδος ύφεσης.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα που νοσηλεύτηκε τις τελευταίες ημέρες στην πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας και τη Δευτέρα (11/2) μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου και κατέληξε.

Αυτή τη στιγμή τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, τα δύο εκ των οποίων παραμένουν εκεί από την προπερασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για 51χρονο αλλοδαπό και μία ακόμη γυναίκα από τη Λαμία, ενώ προστέθηκε ένα ακόμη περιστατικό 54χρονου από τη Λαμία.

Συνολικά επτά είναι τα περιστατικά που έχουν περάσει από τη ΜΕΘ, ενώ μαζί με τα υπό έλεγχο δείγματα δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να γίνει διψήφιος.

Σε επιφυλακή έως τον Μάρτιο υπό τον φόβο νέων κρουσμάτων

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του ιού της γρίπης, αλλά και των τουλάχιστον 40 θυμάτων.

Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προειδοποιούν ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι δύσκολες και ότι ακόμη και να ξεκινήσει η περίοδος ύφεσης της γρίπης θα εξακολουθεί να υπάρχει αυξημένος αριθμός περιστατικών. Αλλωστε, η εποχική γρίπη επελαύνει σε όλη την Ευρώπη. Στη Γαλλία μόνο έχουν καταγραφεί περισσότεροι από… 1.000 θάνατοι, ενώ στη γειτονική Ρουμανία ξεπέρασαν τους 100.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ανέφερε ότι σε περίπου δέκα ημέρες θα είναι γνωστό εάν η γρίπη έφτασε στο ανώτερο σημείο, επισημαίνοντας, βέβαια, ότι ακόμη και όταν υποχωρεί η γρίπη συνεχίζουν να υπάρχουν κρούσματα για αρκετές εβδομάδες.

Όσον αφορά στις αιτιάσεις για έλλειψη εμβολίων, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστήριξε ότι «50.000 δόσεις εμβολίων θα είναι στα ράφια σύντομα» λέγοντας ότι όλα τα εμβόλια αγοράστηκαν από τους πολίτες όταν έπρεπε να γίνουν (σ.σ. η περίοδος αντιγριπικού εμβολιασμού είναι το φθινόπωρο).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί