Το οργισμένο τηλεφώνημα Σκουρλέτη και η δυσαρέσκεια του Α. Τσίπρα για τα όσα κάνει στο Ηράκλειο η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Λιάνα Σταρίδα, λοιπόν, για την επίσημη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, επειδή ο Λυγερός δεν είναι “πολύ ΣΥΡΙΖΑ” και… δεν έχει πρόσβαση στην κοινωνία! Η χθεσινοβραδινή απόφαση – χωρίς μάλιστα πολιτικές προϋποθέσεις αφού αυτές δεν έχουν καν εκφραστεί- για τη στήριξη της γνωστής αρχαιολόγου, έχει εξοργίσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διαπιστώνει ότι και την κορυφαία πολιτική επιλογή του κόμματος για το προοδευτικό μέτωπο παραβιάζει (ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποφάσισε να “φεύγει” που καθένα “διευρυνόμενο” αλλά καθένας που θέλει να χτίσει το μέτωπο, πρέπει να καταλάβει ότι κεντρικό κορμός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ), και αποδεικνύει ότι η τοπική ηγεσία έχει πολύ μικρή κοινωνική αναφορά.

Δείτε επίσης:

Στήριξη στη Λιάνα Σταρίδα από την πλειοψηφία της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ- Αντιδρά η ηγεσία του κόμματος

Ο παραλογισμός της αριστεράς στο Ηράκλειο: Ο (επίσημος) ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει Λυγερό γιατί τον θεωρεί ΛΑΕ, κι η ΛΑΕ τον χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ!

Η απρέπεια των τοπικών ηγητόρων της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ προς έναν άνθρωπο που είναι η κοινωνία…

 

Το τηλεφώνημα του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, στον γραμματέα της ΝΕ, Γιάννη Παυλιδάκη, έδειξε ακριβώς αυτά τα στοιχεία: όσα κάνετε είναι εκτός της πολιτικής της ηγεσίας, δεν μπορείτε να ακυρώνετε τις προσπάθειες της παράταξής μας, δεν μπορείτε να είστε έξω από όσα γίνονται στην κοινωνία. Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης μετέφερε στον κ. Παυλιδάκη την ανάλογη θέση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογα μηνύματα από τον οργανωτικό τομέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μηνύματα από την Αθήνα είχαν δοθεί ήδη από την Πέμπτη αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, αλλά το αποκορύφωμα ήταν το τηλεφώνημα από τον Πάνο Σκουρλέτη, εκ μέρους και του πρωθυπουργού. Η κατάσταση μετά την παρέμβαση πρόεδρου και γραμματέα έφτασε στα άκρα με τον κ. Παυλιδάκη να απειλεί ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει τα κλειδιά των γραφείων! Η απάντηση Σκουρλέτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ότι ο καθένας θα πάρει τις ευθύνες του για τις αποφάσεις του, αλλά ουδείς μπορεί να διαμορφώνει στο συλλογικό κόμμα δικές του πολιτικές, μακριά από την κοινωνία και όσες διεργασίες γίνονται σε αυτήν.

Ανάλογη υπήρξε η παρέμβαση του εκπροσώπου του Οργανωτικού και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας, Αλέξη Χριστόπουλου, ο οποίος μάλιστα είπε ότι η απόφαση προφανώς είναι υπό την έγκριση της ηγεσίας, καθώς, εκτός από την εμφανή δυσαρμονία μετά πλειοψηφίας ΝΕ και βάσης (στη συνεδρίαση ήταν παρόντα πολλά απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που με μεγάλη πλειοψηφία στήριξαν Λυγερό), αναφερόμαστε σε έναν μεγάλο δήμο ο οποίος δίνει πολιτικά μηνύματα για όλη τη χώρα. Μάλιστα πρότεινε να πάρουν θέση και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω αποφάσεων των οργανώσεων. Όμως τόσο η πρώτη ανακοίνωση, ότι η απόφαση είναι υπό την έγκριση της ηγεσίας, όσο και η πρόταση να εκφραστούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πλειοψηφίας της ΝΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί