Ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στους σκύλους (Φώτο)

Σπάνια οι σκύλοι έχουν την τιμητική τους στα μουσεία, παρότι μερικές φορές είναι σε περίοπτη θέση δίπλα σε διασημότητες: το Μουσείο του Σκύλου που εγκαινιάζεται σήμερα στο Μανχάταν τους δίνει την πρωτοκαθεδρία, όπως άλλωστε και η αμερικανική οικονομική πρωτεύουσα όπου οι σκύλοι έχουν την περιποίηση που επιφυλάσσεται σε βασιλιάδες.

Το νέο μουσείο χρηματοδοτείται από την επαγγελματική ένωση εκπαιδευτών American Kennel Club, η οποία οργανώνει κάθε χρόνο αυτή την εποχή τα διάσημα καλλιστεία σκύλων Westminster Dog Show. Σε αυτό εκτίθενται περισσότερα από 2.000 έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες, γλυπτά και αντικείμενα αφιερωμένα στους σκύλους.

Ανάμεσα τους τιμώμενους σκύλους διακρίνονται οι πιστοί σύντροφοι των αμερικανών προέδρων. Όπως ο πίνακας που απεικονίζει τη “Μίλι”, το αγγλικό σπρίνγκερ σπάνιελ του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπους και ο συγκινητικός πίνακας “Silent Sorrow” (Σιωπηρή θλίψη) που αποτυπώνει τη λύπη του φοξ τεριέ του βασιλιά Εδουάρδου Ζ’ της Αγγλίας, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του κυρίου του το 1910, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μια ξεχασμένη συλλογή

Το νέο μουσείο σηματοδοτεί ουσιαστικά την επιστροφή στη Νέα Υόρκη, σε μεγαλύτερη κλίμακα, μιας μικρής συλλογής που είχε συλλεχθεί το 1982. Το American Kennel Club την μετέφερε το 1987 στο Σεντ Λούις, στις μεσοδυτικές πολιτείες, σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Καθώς όμως το μουσείο δεν περιλαμβανόταν στις τουριστικές περιηγήσεις, δεν είχε πολλούς επισκέπτες.

Επαναφέροντας στη Νέα Υόρκη τη συλλογή, η οργάνωση θέλει όχι μόνο να προσελκύσει ένα μέρος από τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται κάθε  χρόνο πολλά μουσεία της, αλλά και τους πολλούς κυνόφιλους, οι οποίοι φημίζονται για την περιποίηση που επιφυλάσσουν στους σκύλους τους: συχνά τα κάνουν βόλτα με το καρότσι ή τα τυλίγουν με κασμιρένια πουλόβερ τον χειμώνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί