Α. Μανιαδάκης: Στόχος των Μινωικών να γίνει η Κρήτη προορισμός τεσσάρων εποχών

Το στόχο των Μινωικών Γραμμών για τη μετατροπή της Κρήτης “σε προορισμό τεσσάρων εποχών”, παρουσιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan, Αντώνης Μανιαδάκης, σε συνέντευξή του στη διεθνή ηλεκτρονική έκδοση της “The National Herald”. Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας της Κρήτης, στόχος είναι μαζί με άλλες εταιρείες στον τομέα των ταξιδιών στην Κρήτη, “να μετατρέψουν την Κρήτη σε προορισμό τεσσάρων εποχών, προσφέροντας ποικίλες δραστηριότητες, επιλογές ταξιδιού, φιλοξενία και ανώτατες υπηρεσίες”.

Το ταξίδι στη θάλασσα καθιστά την Κρήτη προσβάσιμη όλο το χρόνο, σημειώνει, την ώρα που οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες τείνουν να λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου με πτήσεις charter.

Συμφωνεί ότι η Κρήτη είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Επειδή η πλειοψηφία των ταξιδιωτών επιλέγουν να πετάξουν στην Κρήτη, οι υπηρεσίες των πορθμείων προσπαθούν να συμβαδίσουν με τον έντονο ανταγωνισμό που δημιουργούν οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους και οι πτήσεις τσάρτερ, δηλώνει ο κ. Μανιαδάκης.

Παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες της Minoan Lines σημειώνει ότι “δραστηριοποιείται στον τομέα των επιβατηγών οχηματαγωγών, εξυπηρετώντας καθημερινά την Κρήτη με τα πλοία της. Με τα τακτικά δρομολόγια μας, στοχεύουμε να συνδέσουμε την Κρήτη με την ηπειρωτική χώρα, εξυπηρετώντας όχι μόνο τους επιβάτες μας αλλά και προσφέροντας υπηρεσίες φορτίου στους γεωργικούς και άλλους τομείς που πρέπει να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στην ηπειρωτική χώρα ».

Όπως τονίζει ακόμα ο κ. Μανιαδάκης, οι Μινωικές είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας που το πρώτο 6μηνο του 2019 τα πλοία της θα έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τις νέες απαιτήσεις και τον ευρωπαϊκό κανονισμό εκπομπής ρύπων, με αποτέλεσμα τις μειωμένες εκπομπές ρύπων προς όφελος του περιβάλλοντος και της χώρας μας.

Δείτε: Εκσυγχρονίζουν τα πλοία τους οι Μινωικές Γραμμές: Σε εξέλιξη η εγκατάσταση καθαρισμού καυσαερίων

Στο πλαίσιο της αλλαγής του κλίματος, η μετάβαση στην Κρήτη δια θαλάσσης αντί της πτήσης είναι επίσης μια οικολογική επιλογή, τονίζει ο κ. Μανιαδάκης, ειδικά μετά τις εκπληκτικές δράσεις μείωσης των εκπομπών που έχει επιλέξει η Minoan Lines. Η Minoan Lines έχει ως στόχο να είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία ναυτιλιακών εταιριών που εγκαθιστά τεχνολογία καθαρισμού καυσαερίων για να συμμορφωθεί με τους νέους διεθνείς κανονισμούς εκπομπών.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιαδάκη, το σχέδιό τους είναι να εγκατασταθούν τα νέα συστήματα μέχρι τον Απρίλιο του 2019, 8 μήνες πριν από την 1η Ιανουαρίου 2020, που ορίζεται από την Επιτροπή Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του ΔΝΟ. Αυτό θα εξαλείψει το 97-98% των οξειδίων του θείου και το 70-80% των σωματιδίων, οδηγώντας σε σημαντική μείωση των επιβλαβών εκπομπών και παρέχοντας ένα πιο πράσινο μέλλον.

Η Herald σημειώνει ότι Minoan Lines είναι γνωστή για τις άριστες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες της, γεγονός που αποτελεί και έναν ακόμα λόγο για τον οποίο πολλοί επισκέπτες αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη θάλασσα αντί να πετούν. Ο κ. Μανιαδάκης είπε: “Η ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ικανοποίηση των ατομικών απαιτήσεων, των αναγκών και των προσδοκιών των επιβατών μας”. Στόχος είναι να προσφέρει μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στο πλοίο, καθιστώντας το όχι μόνο ταξίδι, αλλά εμπειρία πολυτελείας κρουαζιέρας.

Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν υπερσύγχρονες καμπίνες, πισίνες, σαλόνια, μπαρ, καλαίσθητους χώρους εστίασης, μπουτίκ, ειδικούς χώρους για παιδιά, γωνιές στο διαδίκτυο, ντίσκο και ζωντανή μουσική – ο κατάλογος συνεχίζεται. Ο κ. Μανιαδάκης τόνισε: «Κάθε πτυχή του πλοίου απευθύνεται σε όλους και είναι προσανατολισμένη στη χαλάρωση, την ευκολία και την άνεση – τις ιδιότητες που η εταιρεία υπερηφανεύεται».

Αναφερόμενη η διεθνής εφημερίδα στον Α. Μανιαδάκη, τονίζει έχει αφιερώσει την καριέρα και την τεχνογνωσία του στις Μινωικές Γραμμές για σχεδόν 30 χρόνια και το 2005 εξελέγη ομόφωνα ως Διευθύνων Σύμβουλος της Minoan Lines SA. Το 2011 ήταν από τους “Top Leaders in Greece” σύμφωνα με διακεκριμένες ελληνικές εφημερίδες και ναυτιλιακές εταιρείες πύλες.

Candiadoc με πληροφορίες από The National Herald

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί