Ο παραλογισμός της αριστεράς στο Ηράκλειο: Ο (επίσημος) ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει Λυγερό γιατί τον θεωρεί ΛΑΕ, κι η ΛΑΕ τον χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτό κι αν είναι παραλογισμός, που αποδεικνύει όμως πολλά για την πολιτική (αν)επάρκεια μερικών τοπικών εκπροσώπων της αριστεράς: το βασικό επιχείρημα εκείνων από τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν στυλώσει τα πόδια και δε θέλουν τον Ηλία Λυγερό υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου, είναι ότι “ανήκει στη ΛΑΕ”. Έλα όμως που η ΛΑΕ δεν θεωρεί τον Λυγερό “δικό της” και τον χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ! Μάλιστα στην τελευταία συνάντηση των τοπικών στελεχών της ΛΑΕ εκφράστηκε ακριβώς αυτή η άποψη: “ο Λυγερός δεν ανήκει στη ΛΑΕ, είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο επέστρεψε στην πραγματικότητα αμέσως μετά την αποχώρησή του, το 2015”. Βέβαια τουλάχιστον οι της ΛΑΕ αναγνωρίζουν ότι ο Λυγερός μπορεί να γίνει ένας πραγματικά καλός δήμαρχος, με αριστερή σφραγίδα, ακόμα κι αν δεν τον θεωρούν “δικό τους”.

Άντε τώρα να πείσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, όπως πιστεύουν οι τοπικοί ηγήτορες της αριστεράς, της μιας ή της άλλης πλευράς, με θεωρίες συνωμοσίας, αναζητώντας “πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης”…  Και στο μεταξύ, λόγω της χαράς τους για τις πολιτικές τους “πρωτοβουλίες” και το “στήσιμο” σε βάρος του Λυγερού, δεν έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι ότι στην ουσία ακυρώνουν κάθε προοπτική να κερδίσει για πρώτη φορά η αριστερά το δήμο Ηρακλείου, κι ανοίγουν την πόρτα της επιστροφής στον Κουράκη…

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί