Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Κρήτη

Σημαντική μεταβολή του καιρού από τα νοτιοδυτικά προβλέπεται την Τρίτη μετά το μεσημέρι, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Την Τρίτη

Από τις απογευματινές ώρες τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Για την Αττική, ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται από τις βραδινές ώρες της Τρίτης έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Την Τετάρτη

Τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Πιερία, τις πρωινές ώρες την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς Γ. πρόσκαιρα τη Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Την Πέμπτη κατά διαστήματα τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες καθώς και την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα.

β. Τους πολύ θυελλώδεις ανέμους ανατολικών διευθύνσεων που η έντασή τους την Τρίτη θα φτάσει στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί της Τετάρτης.

γ. Τις χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές: Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου το βράδυ στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά ημιορεινά της Κεντρικής Στερεάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί