Σε απόγνωση κτηνοτρόφος στη Βιάννο: Έχασε εκατοντάδες κατσίκες που πνίγηκαν από χείμαρρο (Φωτο)

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, κτηνοτρόφος από την περιοχή του Δήμου Βιάννου, όταν είδε τις κατσίκες του πνιγμένες, απο ξαφνικό χείμαρρο που δημιουργήθηκε λόγω της νεροποντής.

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, σημειώθηκαν έντονες και διαρκείς βροχοπτώσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χείμαρρος στην ορεινή περιοχή ‘Αχλαδιά’.

Όπως μαρτυρούν οι ντόπιοι, δεν έχουν ξαναδεί κάτι αντίστοιχο σ’αυτό το σημείο.

Δυστυχώς για τον ιδιοκτήτη, κ. Μανώλη Παπαματθαιάκη, ο χείμαρρος πέρασε ακριβώς από το σημείο που είχε 200 κατσίκες, με αποτέλεσμα το πρωί του Σαββάτου, να βρει 120 από τα ζώα του πνιγμένα, ενώ άλλα 80 αγνοούνται.

Το νερό μπορεί να τα έχει κατεβάσει ακόμη και στη θάλασσα”, δήλωσε ο ίδιος στο viannitika.gr.

Όλο το Σαββατοκύριακο μαζεύαμε πτώματα ζώων. Μόνο αν το δει κάποιος από κοντά μπορεί να συναισθανθεί το μέγεθος της καταστροφής”, ανέφερε ο κ. Γιώργος Κοκοτάκης, ο οποίος βοήθησε τον άτυχο κτηνοτρόφο τις προηγούμενες ημέρες. “Στην περιοχή έχουν σημειωθεί επίσης πολλές και επικίνδυνες κατακρημνίσεις”, πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαματθαιάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Τ.Κ. Άνω Βιάννου, κ. Πολυχρόνη Λουλάκη, ο οποίος θα μεριμνήσει για την ταφή των ζώων.

Επίσης, ο κτηνοτρόφος έδωσε κατάθεση στον ΕΛΓΑ το πρωί της Δευτέρας για την φυσική καταστροφή που είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο των 200 κατσικών.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η σελίδα:

viannitika.gr

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί